پیشرفت ۸۵ درصدی فاز نخست طرح سرب و روی مهدی آباد
مدیر مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد از پیشرفت ۸۵ درصدی فاز نخست طرح احداث کارخانه فرآوری سرب و روی این مجتمع خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)؛ آقای حمیدرضا حمایت گفت: فاز نخست طرح احداث کارخانجات سرب و روی مهدی آباد با ظرفیت سالانه ۲ میلیون تن خوراک و تولید ۲۰۰ هزار تن کنسانتره روی، برغم مواجهه با چالشهای مختلف از جمله تحریم و کرونا، در آستانه افتتاح و ورود به مرحله بهره برداری قرار گرفته است.
وی افزود: با راه اندازی این فاز، بیش از هزار و ۵۰۰ نفر به طور مستقیم در این طرح مشغول به کار خواهند شد.
ایجاد زیرساختها همزمان با اجرای طرح
مدیر مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد با اشاره به اقدامات زیربنایی مهم انجام شده توسط بخش خصوصی همزمان با اجرای این طرح گفت: ایجاد پست برق ۴۰۰ / ۱۳۲ کیلوولت و خط انتقال ۲۷ کیلومتری برق به مهدی آباد از محور اصلی نخلستان مهرگان از جمله این اقدامات است.
حمایت ادامه داد: اجرای طرح تأمین آب کارخانجات مهدی آباد با ایجاد خط لوله ۱۰۰ کیلومتری از محل پساب شهریزد با پیشرفت ۹۳ درصدی از دیگر اقدامات زیربنایی سرمایه گذار در جریان این طرح به شمار میرود.
وی گفت: همچنین حدود ۹۰ میلیون تن باطله برداری برای دسترسی به ماده معدنی اصلی مهدی آباد انجام شده است.
تأمین حدود ۵۰ درصد ماده اولیه ظرفیت خالی تولید شمش روی کشور با راه اندازی ۳ فاز طرح
مدیر مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد با بیان این که در حال حاضر ظرفیت کارخانجات تولید شمش روی کشور ۴۷۴ هزار تن و تولید واقعی شمش حدود ۲۰۰ هزار تن است، افزود: با ورود مهدی آباد به عرصه تولید و بهره برداری از فاز سولفیدی آن، بخشی از ظرفیت خالی کارخانجات تولید شمش روی کشور (حدود ۱۴۰ هزار تن) پوشش داده خواهد شد.
وی گفت: از این رو، علاوه بر رونق اقتصادی صنایع پایین دستی این حوزه، اشتغال پایدار قابل توجهی ایجاد خواهد شد.
۳ درصد ذخایر سرب و روی جهانی در معدن مهدی آباد
حمایت با اشاره به اینکه مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد به عنوان یکی از بزرگترین منابع سرب و روی جهان، بیش از ۸۰ درصد ذخایر قابل استخراج کشور و حدود ۳ درصد از ذخایر روی و سرب جهان را در خود جای داده است، ادامه داد: طرح سرمایه گذاری احداث کارخانجات عظیم مهدی آباد در ۳ فاز برنامه ریزی شده است که فاز نخست آن، به تنهایی بزرگترین کارخانه صنعت سرب و روی کشور خواهد بود.
وی افزود: با بهره برداری از کل فازهای طرح احداث کارخانجات سرب و روی مهدی آباد، حدود ۲.۵ درصد فلز محتوای روی جهان در این معدن تولید خواهد شد.