استان خوزستان با برخورداری از ۸ بندر تجاری بزرگ و کوچک در ۷ شهر نقش مهمی در واردات و صادرات کالا در کشور ایفا میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان درخصوص جایگاه بنادر استان در کشور گفت: به تبع تحولهایی که در منطقه و کشورهای اطراف اتفاق میافتد، حتما باید با پیشرفتی که در حوزه دریایی ایجاد میشود، همسو و همخوان کنیم.
بهروز آقایی افزود: حدود ۹ کشور دریایی در اطراف ما وجود دارد که در حقیقت با بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار درحال سرمایه گذاری و توسعه هستند و به تبع آنها، ما نیز در استان روند توسعه را با پیشرفت و جدیت و به صورت همسو با کشورهای همسایه دنبال میکنیم.
وی بندر امام خمینی را به عنوان بزرگترین بندر تجاری کشور معرفی کرد و افزود: در مجموع ۸ بندر در ۷ شهر بندری استان خوزستان فعال هستند که کار تخلیه، بارگیری و صادرات و ترانزیت انواع کالا را انجام میدهند.
آقایی اضافه کرد: بندر امام خمینی فعالیت کشوری و ملی دارد و بیش از ۷۵ درصد کالاهای اساسی از طریق این مجتمع بندری وارد و به نقاط مختلف کشور ارسال میشوند.
این مقام مسئول میگوید: بنادر کوچک که در شهرهای هندیجان، شادگان، چوئبده، اروندکنار، آبادان و خرمشهر قرار دارند، به عنوان بنادر محلی محسوب میشوند و در زمینه توسعه و کسب و کارهای محلی ایفای نقش میکنند.
وی به تفاوت رسالت در بنادر کوچک با بنادر بزرگ اشاره کرد و ادامه داد: بندر امام خمینی رسالت تزانزیتی، ترانشیپی، صادرات کالا از سراسر کشور و واردات کالا است و به عنوان اقتصادیترین کریدور ترانزیتی کشور شناخته میشود.
صادرات ۸۰ هزار راس دام زنده از بندر شادگان
مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: بنادری از جمله شادگان بیشتر در رابطه با کسب و کارهای محلی ساخته و راه اندازی شده اند و در واقع فرآوردهها و محصولات محلی را صادر میکنند.
وی به افزایش ۵ برابری ورود و خروج شناورها در بندر شادگان و ۴۷ درصدی صادرات کالا در مقایسه با مدت مشابه پارسال اشاره کرد و افزود: از مهرماه تا پایان آذرماه بیش از ۸۰ هزار راس دام زنده از این بندر صادر شد که نشان میدهند بنادر کوچک از لحاظ جانمایی و زیرساختی تا حدود پاسخگوی نیازهای ما در حوزه واردات و صادرات هستند و نقش خوبی در این زمینه ایفا میکنند.
سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندر امام خمینی
آقایی ادامه داد: بیشترین حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی را در بنادر استان خوزستان شاهد هستیم، بطوریکه در بندر امام خمینی بیش از ۶ هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری از سوی این بخش انجام شده است، ضمن اینکه ارزش روز این سرمایه گذاری بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برآورده میشود که نشان میدهد که این بندر از نظر جایگاه و سرمایه گذاری جایگاه خود را میان سرمایه گذاران پیدا کرده است.
وی تعداد قراردادهای منعقد شده در ۸ ماه امسال را حدود ۳ هزار میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: از این میزان قرارداد تقریبا ۳ ترمینال بزرگ در مجتمع بندری امام خمینی به صورت کاملا مکانیزه به منظور حمل و جابجایی غلات منعقد شد، از این تعداد قرارداد حدود ۵۰۰ میلیارد تومان آن از یک قرارداد محقق شده و تجهیزات مورد نیاز برای مکانیزه کردن این ترمینال در ۱۰ روز آینده وارد بندر میشوند.
انعقاد تفاهم نامههای مختلف با بخش خصوصی
آقایی به انجام حدود ۸ هزار شمع کوبی برای ترمینال شماره ۲ سیلوی کاملا مکانیزه اشاره کرد و گفت: این کارها نشان میدهند که بندر امام خمینی روند توسعه و رو به رشد به عنوان بندر نسل جدید و نسل سوم و چهارم سپری میکند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان ادامه داد: ۲ تفاهم نامه در دهه فجر امسال با حدود ۲ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری با بخش خصوصی منعقد خواهد شد، ضمن اینکه تفاهم نامههای دیگری به منظور ایجاد کارخانههای فرآوری و بسته بندی محصولات در بندر امام خمینی منعقد میشود.
این مقام مسئول درخصوص سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در بندر خرمشهر گفت: ترمینال کانتینری این بندر از سوی بخش خصوصی درحال ساخت است که بخش قابل توجهی از آن تکمیل شده و باقیمانده آن نیز ساخته میشود و پیش بینی ما این است که در سایر ترمینالها نیز بتوانیم سرمایه گذارن را جذب کنیم، اگرچه برای بندر آبادان و دیگر بنادر کوچک سرمایه گذاران اعلام آمادگی کرده اند که امیدواریم بتوانیم آنها را جذب کرده و قرارداد منعقد کنیم.
تخلیه و بارگیری ۳۳ میلیون تن کالا در بندر امام خمینی
بهروز آقایی میگوید: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۳۳ میلیون تن کالا در بندر امام خمینی تخلیه و بارگیری شده که حدود ۱۲ میلیون از این کالاها، کالای اساسی از جمله؛ گندم، ذرت، کنجاله سویا و... بودند که نشان دهنده وجود زیرساختهای مناسب برای ورود و پهلوگیری کشتیها است.
وی ادامه داد: با تدبیر دولت سیزدهم، از ابتدای امسال تاکنون مقدار قابل توجهی کالای اساسی خریداری شده و در نوبت پذیرش هستند، بخشی از آنها نیز در بندر امام خمینی انبارش شدند و در حال حاضر ذخیره کالا در انبارهای این مجتمع بندری حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است و نگرانی برای تامین نیاز مردم وجود ندارد.
ساخت ۴ ترمینال تمام مکانیزه غلات در بندر امام خمینی
آقایی با بیان اینکه در بندر امام خمینی ۴ ترمینال تمام مکانیزه در حال ساخت است، گفت: عملیات ساخت اولین ترمینال تمام مکانیزه کشور که با بیش از یک هزار میلیارد تومان در حال انجام است، در دهه فجر امسال به بهره برداری میرسد و براساس برنامه ریزیهای انجام شده، ۳ ترمینال دیگر در ۲ سال آینده تکمیل و افتتاح میشوند و حجم تخلیه کالا در این بندر تجاری به بیش از ۱۲ میلیون خواهد رسید.