در نشست هیئت رئیسه دانشگاه با روسای بیمارستان ها، گزارش پایش برنامه عملیاتی بیمارستانهای شریعتی و مرکز قلب بررسی و بر برقراری عدالت و ارتقا کیفیت خدمات به عنوان دو رکن مهم نظام سلامت تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۴ دی ۱۴۰۱ هیئت رئیسه دانشگاه با روسای بیمارستان ها، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، از روسای بیمارستانها که در شرایط سخت اقتصادی، بار سنگین اداره بیمارستانها را بردوش دارند قدردانی کرد و گفت: وظیفه ماست که در نظام سلامت برای خدمت بهتر به مردمی که پناهی جز بیمارستانهای دولتی ندارند تلاش کنیم.
دکتر قناعتی بر ایجاد انگیزه بیشتر اعضای هیئت علمی در ارایه خدمت مطلوب به بیماران تاکید کرد و گفت: لازم است تمهیداتی را درنظر بگیریم که اعضای هیئت علمی برای خدمت در بیمارستانهای دولتی ترغیب شوند.
رئیس دانشگاه با گرامیداشت زنده یاد دکتر شیبانی و توصیه به خواندن وصیتنامه ایشان، تقوا و پرهیزگاری را دو عامل فضیلت انسانی دانست و گفت: حضرت علی (ع) مشی مومنان را بر عفاف و کفاف میدانند و میفرمایند «خرسندی و رضایت به اندازه کفاف، به عفاف میانجامد» و مومنان لقمه پاک درمی آورند و به اندازه نیاز میخورند.
دکتر قناعتی برخورد با پرداختهای نامتعارف در نظام سلامت را ضروری دانست و گفت: هریک از ما، به سهم خود کمک کنیم بیمارستانهای دانشگاه با توانمندی به کار خود ادامه دهند.
رئیس دانشگاه، با اشاره به پیشرفت قابل توجه فاز نخست مهدی کلینیک گفت: اورژانس، تعدادی از اتاقهای عمل و بخشهای جراحی و ICU مهدی کلینیک قابل راه اندازی است.
رئیس دانشگاه برتامین نیروی انسانی مورد نیاز بیمارستانهای جدید دانشگاه تاکید کرد و گفت: راه اندازی بیمارستانهای جدید نیاز به ۲-۳ هزار نیروی انسانی دارد که امیدواریم با حمایتهای وزیر محترم بهداشت تامین شود.
دکتر قناعتی پس از شنیدن میزان پیشرفت برنامههای بیمارستان شریعتی و مرکز قلب، بر ارایه گزارش عملکرد بیمارستانها در بخشها و در بین اساتید و فراگیران تاکید کرد و گفت: گزارش پیشرفت برنامههای بیمارستان را به اعضای هیئت علمی و دانشجویان ارایه دهید و از آنان برای پیشرفت حوزه فعالیت خود برنامه بخواهید.
رئیس دانشگاه، طراحی فرمهای نظرسنجی استاندارد را خواستار شد و گفت: واحدهای نظارتی دانشگاه، فرمهای نظرسنجی استانداردی را در حوزههای مختلف طراحی کنند و دادههای آن را گزارش دهند تا مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر قناعتی با اشاره به اهمیت به روزرسانی تجهیزات بیمارستانی گفت: در شهر علم شهید سلیمانی در نظر داریم مجموعهای را برای بازیافت تجهیزات پزشکی در نظر بگیریم که با هزینه کمتر، خدمات به روز رسانی تجهیزات پزشکی را به کل کشور ارایه دهد. همچنین برای تهیه تجهیزات مورد نیاز خود میتوانید با پژوهشکده فناوریها و تجهیزات پیشرفته پزشکی همکاری کنید.
رئیس دانشگاه، برقراری عدالت و ارتقا کیفیت خدمات را دو رکن مهم نظام سلامت دانست و گفت: هر بیمارستان شرایط خاص خود را دارد و باید درصورت امکان تفاوت بین گروهها را به حداقل برسانیم تا عدالت برقرار و امکان رشد همه مراکز فراهم شود.
دکتر قناعتی برنامه ریزی در حوزه پیشگیری از بیماریها را ضروری دانست و گفت: بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها بیشترین بار بیماریها را تشکیل میدهند و لازم است مرکز قلب تهران و دیگر بیمارستانها در عرصه پیشگیری نیز برنامه ریزی کنند.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود، همکاری بیمارستانها با مرکز تحقیق و توسعه دانشگاه را در رفع چالشهای مراکز موثر دانست و گفت: چالشهای خود را به مرکز تحقیق و توسعه دانشگاه ارجاع دهید تا با کمک پژوهشهای کاربردی این مرکز، راه حل مناسبی برای آن اندیشیده شود.
بیمارستان شریعتی و دستاوردهای آن
در ادامه دکتر احمدرضا جمشیدی رئیس بیمارستان شریعتی گزارش پایش برنامه عملیاتی این مرکز در سال ۱۴۰۱ را ارایه کرد و با اشاره به سوابق درخشان بیمارستان شریعتی گفت: نخستین پیوند قلب موفق کشور، نخستین پیوند مغزاستخوان کشور و نخستین سی تی اسکن کشور در بیمارستان شریعتی انجام شده است.
دکتر جمشیدی بیمارستان شریعتی را یکی از مراکز معتبر جهانی در جراحی فک و صورت با استفاده از پرینترهای سه بعدی، قطب علمی درمان بیماریهای روماتولوژی و پزشکی هستهای کشور معرفی کرد و گفت: بیمارستانی شریعتی یکی از مراکز معتبر در آموزش فلوشیپ پیوند مغز استخوان، هماتولوژی و انکولوژی در کشور است و به عنوان مرکز ارجاعی درمان سرطانهای خون با پیوند مغز استخوان شناخته میشود.
رئیس بیمارستان شریعتی با اشاره به دیگر خدمات ویژه این مرکز گفت: بیمارستان شریعتی تنها مرکز درمان جراحی لیزر جنین در خاورمیانه است و خدمات آنژوگرافی تخصصی عروق در درمان پای دیابتی را ارایه میدهد. همچنین به عنوان مرکز ارجاعی درمان سرطانها با رادیو دارو شناخته میشود.
رئیس بیمارستان شریعتی با اشاره به امار مراجعه کنندگان به این مرکز گفت: به طور میانگین ماهانه، ۴ هزار ۵۰۰ بیمار به اورژانس و ۳۴ هزار بیمار به درمانگاههای شریعتی مراجعه میکنند و هزار و ۷۵۰ عمل جراحی در این مرکز انجام میشود.
مرکز قلب و ویژگیهای منحصر به فرد آن
سپس دکتر علی واشقانی فراهانی رئیس مرکز قلب تهران با ارایه گزارش فعالیتهای این مرکز گفت: مرکز قلب با ۵۰۰ تخت فعال و ۵۵ عضو هیئت علمی تمام وقت و بیش از هزار و چهارصد پرسنل پرستاری و پشتیانی میتواند به عنوان معتبرترین بیمارستان ارایه کننده خدمات آموزشی، پژوهشی درمانی در زمینه بیماریهای قلب و عروق در منطقه شناخته شود.
دکتر واشقانی فراهانی با اشاره به رسالت این مرکز در حوزه آموزش گفت: این مرکز با ارایه الگوی تربیت نیروی انسانی تخصصی و فوق تخصصی مورد نیاز کشور در زمینه بیماریهای قلبی و عروقی تلاش میکند دورههای تکمیلی مورد نیاز را برگزار کند و با ارایه بستههای آموزشی مورد نیاز در سطوح مختلف، به بهبود سلامت قلب و عروق جامعه از طریق آموزش و ارتقا سواد سلامت کمک کند.
رئیس مرکز قلب تهران، رسالت این مرکز در عرصه پژوهش را پاسخ به سوالات اساسی حوزه قلب و عروق از طریق انجام پژوهشهای مرتبط در سطح ملی، منطقهای و بین المللی دانست و گفت: علاوه بر کارامدتر کردن فعالیتهای پژوهشی و توسعه کیفی و کمی رجیسترهای قلب و عروق، ۱۰ طرح محصول محور مشترک با سایر مراکز علمی و صنعتی و همچنین ۲۰ پروژه مبتنی بر کوهورت قلب تهران در حال انجام است.
دکتر واشقانی فراهانی ارائه خدمات نوین درمانی در حوزه بیماریهای قلب و عروق و همچنین ارتقای کیفیت و ایمنی خدمات منطبق با موازین روزآمد علمی را مهمترین رسالت این مرکز در حوزه درمان برشمرد و گفت: رصد خدمات درمانی نوین، در حوزه بیماریهای قلب و عروق در جهان، که هنوز در کشور به عنوان روشهای رایج جای خود را باز نکرده اند و هدف گذاری برای فراگیری مهارت و دانش لازم و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز برای رایج شدن این روشهای نوین در کشور از رسالتهای اساسی ماست.
وی با اشاره به نقش این مرکز در عرصه پیشگیری گفت: در زمینه مداخلات جامعه محور پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق نیز مرکز طرحهایی برای شهر تهران و شبکه بهداشتی درمانی سراسر کشور با کمک معاونتهای بهداشتی و درمانی دانشگاه طراحی شده و در حال آماده سازی زیر ساختهای لازم اجرایی شدن آن هستیم.