گروهی از پژوهشگران به بررسی چند ماهه پاسخ ایمنی بیماران مبتلا به سرطان خون پرداختند که در مجموع سه واکسن علیه کووید-۱۹ دریافت کرده بودند.
سرپرستی این گروه مطالعاتی به طور مشترک بر عهده دکتر آندریا کپلر هافک مایر و دکتر کریستین گریل از مرکز پزشکی دانشگاه فرایبورگند، قرار داشت. دکتر آندریا کپلر هافک مایر در این زمینه توضیح داد که مطالعه روی بیماران مبتلا به دو نوع سرطان خون متمرکز شده است. این مطالعات نشان داد تقریباً همه شرکت کنندگان پاسخ سلول T قوی به واکسیناسیون کووید-۱۹ داشتند.
دکتر کریستین گریل در تکمیل توضیحات همکارش میافزاید: این موضوع میتواند یکی از دلایلی باشد که نشان میدهد عفونتهای پیشرونده حتی در شرکت کنندگانی که پس از واکسیناسیون به دلیل درمان نتوانسته اند آنتی بادی خاصی تشکیل دهند، خفیف تا متوسط است. محققین در این مطالعه به طور منظم از بیماران سرطان خون در بخش پزشکی دانشگاه فرایبورگ آزمایشهای لازم را دریافت کردند.
این مطالعات به طور ویژه به قدرت پیوند بین آنتی بادیها و پروتئین اسپایک ویروسی اشاره دارد. علاوه بر این، توانایی آنتی بادیها برای خنثی سازی انواع مختلف سویههای کرونا در کشتهای سلولی نقش مهمی ایفا میکند. بنابراین، بهعنوان گام بعدی، دانشمندان کمیت و کیفیت آنتی بادیها و پاسخهای سلولهای T را در میان بیماران سرطان خون و شرکت کنندگان سالم پس از دو و سه دوز واکسن کووید-۱۹ به پروتئین اسپایک مقایسه کردند.
وی درباره این یافتهها گفت: واکسیناسیون کووید-۱۹ میتواند ایمنی ضد ویروسی بسیار گستردهای از جمله آنتی بادیهای خنثی کننده بسیار قوی در بیماران مبتلا به انواع مختلف سرطان خون ایجاد کند. در نتیجه، دوزهای متعدد واکسن را میتوان برای بیماران مبتلا به لنفوم سلول B یا مولتیپل میلوم بدون وقفه در درمان توصیه کرد.