معاون وزیر صمت در میز ملی انجیر و انار در فارس گفت: وزارت صمت تلاش میکندبا استفاده از سرمایه گذاران خارجی هاب بزرگ صادرات محصولات کشاورزی در استان فارس راه اندازی شود.
علیرضا پیمان پاک با حضور در میز ملی انجیر و انار که در شهرستانهای استهبان و نی ریز برگزار شد، با بیان اینکه شیوه فروش هرساله تغییر میکند و کالاها در فضای رقابتی قرار میگیرند، افزود: انتخاب صحیح بازار با در نظر گرفتن عوامل تاثیرگذار بر آن نقش بسزایی در افزایش رقابت صادراتی و رشد صادرات کالاها دارد.
پیمان پاک افزود: تلاش برای توسعه بازارهای هدف صادراتی و شناخت بِرندها مدنظر است، زیرا هر کشوری در تلاش است یک دلار بیشتر سهم بازار را بدست بیاورد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه بر اساس پتانسیلهای موجود ابزارهایی را ایجاد کردیم تا از ظرفیتها و اتحادیه اوراسیا بهرهمند شویم و این فرصتی است که باید استفاده کنیم، ادامه داد: ما تلاش میکنیم با تغییر رویکرد به سمت صادرات کالاهایی حرکت کنیم که جایگزینی آنها از سوی رقبای ما دشوارتر و حتی غیرممکن باشد.
وی در این جلسه به مسئولان استان فارس و باغداران نیریزی پیشنهاد داد تا یک شرکت مدیریت صادرات در حوزه انار با هماهنگی استانداری و فرمانداری شهرستان تشکیل شود و منفعت کل تولید کننده، باغداران و تامین کنندگان را رعایت کند.
پیمان پاک با اشاره به اینکه اگر آن شرکت مدیریت صادرات و کنسرسیوم وجود داشته باشد و یک مجموعه توانمندی باشد که بتواند پاسخ تقاضای طرف مقابل را بدهد، افزود: اگر اینکار محقق شود دستاورد بزرگی است و ما نیز این شرکت مدیریت صادرات را به همه مجموعهها معرفی خواهیم کرد؛ همه رایزنان آن را دنبال و مراکز تجاری آن را هدفگذاری کنند و از این ظرفیت استفاده و در تمامی نمایشگاهها و متناسب با آن استفاده کنیم.
معاون وزارت صمت بیان کرد: اگر شرکت مدیریت صادرات محصولات انجیر و انار در استان فارس تشکیل و در راستای اهداف مورد نظر و پتانسیلها توانست موفق پیش رود ما نیز اعلام آمادگی خواهیم کرد که برای توسعه بازار با فروشگاههای زنجیرهای کشورهای خارجی مذاکره کنیم.
وی با اشاره به اینکه فارس قطب جهاد کشاورزی و باغبانی در کشور و این استان دارای ظرفیتهای بینظیری در حوزه محصولات کشاورزی است بر لزوم ایجاد پایانه سورت و بسته بندی تاکید و بیان کرد: اگر این فرآیند محقق و ایجاد شود ما نیز در وزارت صمت تلاش خواهیم کرد از سرمایه گذاران قطری و اماراتی کمک بگیریم تا هاب بزرگ صادرات محصولات کشاورزی در استان فارس را راه اندازی کنیم تا در حوزه صادرات موثر واقع شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین اولویتبندی بازارهای هدف را یکی از اقدامات سازمان توسعه تجارت عنوان کرد و کشورهای همسایه را جزو اولویت اول برشمرد و گفت: مقرر شد رایزنان در بازارهای اصلی مثل چین برای خرید به شهرستان استهبان اعزام شوند.
پیمان پاک مهمترین موضوع در توسعه صادرات را ایجاد برقراری ارتباط موثر دانست و افزود: ما در حوزه شرق آسیا و کشورهای همسایه فرصتهای خوبی برای صادرات محصولات داریم که اگر این ارتباط به درستی برقرار شود و مجموعهای در قانون کنسرسیوم و شرکتهای مدیریت صادرات داشته باشیم، میتوان محصولات را در حجمهای بالا تامین کرد.
معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه در مسیر توسعه صادرات، باید از ابزار لجستیک مناسب و توانمند نیز برخوردار بود، اظهار کرد: در این جلسات که در شهرستانهای استهبان و نیریز برگزار شد، موضوعاتی همچون کاهش تعرفههای وارداتی در کشورهای مقصد و بیمههای صادراتی، سازوکارهای جدید در راستای تسهیل و تسریع در ایفای تعهدات ارزی و ... مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
لزوم توجه به صادرات انجیر و انار در استان فارس
حمیدرضا ایزدی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم در این نشست گفت: یکی از اولویتهای اصلی دولت جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۱ بحث افزایش صادرات محصولات غیرنفتی بوده و امسال شاهد افزایش ظرفیت ۳۰ درصدی استان فارس صادرات بوده ایم.
رئیس سازمان صمت فارس با اشاره به بزرگترین انجیرستان دیم و ارگانیک جهان در شهرستان استهبان، گفت: "انجیر" یکی از محصولات برند استان و کشور در زمره تولیدات غذایی انجیر است و در ۸ ماهه امسال ۱۵ میلیون دلار صادرات محصول انجیر به وزن ۵ هزار تن از این شهرستان را داشتیم که نقش موثری در اقتصاد پایدار کشور و همچنین پتانسیل خوبی در جهت رشد و شکوفایی شهرستان موثر واقع بوده است.
ایزدی در ادامه با اشاره به اینکه بخش کشاورزی موتور محرکه بسیاری از صنایع کوچک و بزرگ است و دارای نقش قابل توجه در اشتغال زایی است، خاطرنشان کرد: با وجود امکانات و منابع بالقوه موجود، لزوم توجه ویژه برای ارتقای این بخش از صادرات ضروری به نظر میرسد.
وی همچنین با بیان اینکه دولت حلقه واسط بین صادرکنندگان و کشورهای هدف است، یادآور شد: سازمان توسعه تجارت بعنوان تسهیل گر امور مربوط به صادرات کشاورزان عمل میکند و قوانین و مقرراتی که با توجه به شرایط مختلف در جهان و کشور ایجاد و موجب اختلال در امر صادرات و واردات میشود را با برگزاری جلسات رسیدگی و مسائل و مشکلات را مرتفع میکند.
رئیس سازمان صمت استان فارس اضافه کرد: عملکرد صادرات استان بر اساس واحدهای منتخب در ۸ ماهه سال جاری به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار و از نظر وزنی معادل ۱.۴ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی ۲۳ درصد و از نظر وزنی ۳۷ درصد رشد نشان میدهد.
ایزدی با اشاره به صدور اولین پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان فارس در شهرستان فسا، بیان کرد: از ابتدای امسال آلومینیوم با ۳۲۸ میلیون دلار صادارت رشد ۶۵ درصدی؛ شمش فولاد با ۳۱۳ میلیارد دلار صادرات؛ سیمان ۱۹.۵ میلیون دلار و بخش کشاورزی ۲۴.۵ میلیون دلار رشد داشتیم.
رئیس سازمان صمت فارس گفت: همچنین در هشت ماه امسال ۳ هزار و ۴۲۴ فقره ثبت سفارش به ارزش یک میلیارد و ۲۷۸ میلیون دلار داشتهایم که دو هزار و ۲۲۵ فقره ثبت سفارشها مربوط به واحدهای تولیدی و هزار و ۱۹۸ فقره بخش بازرگانی بوده که این عدد بسیار قابل توجه و خوبی است.
ایزدی صادرات را محور توسعه قلمداد کرد و گفت: این مهم نمایانگر ابعاد پراهمیت این مقوله به مثابه نیروی مولد برای توسعه پایدار اقتصادی است که این خود نقش و اهمیت صادرات کشاورزی را در کنار صادرات سایر کالاها برای گسترش صادرات غیرنفتی کشور روشن میسازد.
وی در ادامه با بیان اینکه استان فارس رتبه اول تولید انجیر و انار در کشور را دارد گفت: استراتژی، اهداف، سیاست و اولویت برنامه ریزی سازمان، تسهیل، حمایت از صادرکنندگان و حضور مستمر این دو محصول در بازارهای هدف صادراتی است.
ایزدی با اشاره به این محصولات استراتژیک اضافه کرد: تهیه، تولید، توزیع، حفظ، نگهداری و بسته بندی مناسب این کالاهای ارگانیک متناسب با ذائقه و سلیقه مشتریان در رقابت با بازارهای جهانی نیز در توسعه امر صادرات و ارزش افزوده از اهمیت ویژهای برخورداراست.
رییس سازمان صمت فارس همچنین به شکلگیری و فعالیت تعاونی مردمی در سه شهرستان لار، لامرد و مهر در بخش صادرات اشاره و بیان کرد: برای برنامه ریزی و بررسی مشکلات و راهکارهای رفع موانع صادرات باغداران و انجیرداران برای سومین بار جلسهای در قالب میز انجیر و انار در شهرستان استهبان و نیریز با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و هیئت همراه تشکیل و تصمیماتی در این راستا اتخاذ شد.