اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و شانزدهمین جلسه شورا در واکنش به گزارش رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران، پیشنهادات و پرسشهای خود را مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و شانزدهمین جلسه شورا در واکنش به گزارش رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران با بیان اینکه واقعیتها در برخی رسانهها وارونه جلوه داده میشود، اظهار کرد: لازم است بیش از پیش فعالیت شود و اقداماتی که صورت میگیرد در کنار برنامههای آینده ارائه شود.
وی ادامه داد: سازمان بازرسی تسریع در پاسخ به استعلامات را در دستور کار قرار دهد. باید به اعتراض نیروهای انسانی پاسخ داده شود تا این نیروها را از دست ندهیم. در برخی موارد شاهد این بودیم که نیرویی اعتراضی را نسبت به موضوعی اعلام کرده و پرونده وی در اختیار کارگزینی قرار گرفته و ۶ ماه است که بیکار در منزل مانده است.
ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اگر میخواهیم ثابت کنیم با فساد مبارزه کنیم باید در درجه اول شهردار و معاونین را مقید به رعایت قوانین کنیم، اظهار کرد: من در نامهای به شهردار تهران اعلام کردم که انتصاب برخی مدیران عامل خلاف قانون است. در برخی موارد یا مدیرعامل باید کارمند رسمی باشد یا باید هشت سال سابقه فعالیت قراردادی داشته باشد، اما این مورد توجه قرار نگرفت و احکام برخی افراد تمدید شد.
وی با اشاره به پیوستگی موضوع رشوه و فساد و تخلف با شهرداری خاطرنشان کرد: مقابله با فساد در شهرداری و جدا کردن فرزند ناخلف از مادر به رستم نیاز دارد. در عمل میتوانیم رتبه شهرداری را در فساد کاهش داد.
امانی با بیان اینکه کدام یک از اعضای هیات تخلفات اداری با قوانین شهرداری آشنا هستند، یادآور شد: صحبت از آرامش روانی کارکنان میشود، اما میبینیم هزار و ۲۰۰ پرونده به هیات تخلفات اداری میرود. امروز سیل جابجایی مدیران در شهرداری ایجاد شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اگر قرار است ارتقاء سلامت اداری داشته باشیم افراد باید بر اساس معیارهای شایستگی و پله پله رشد کنند، بیان کرد: وقتی کارمند تحصیل کرده مجرب در شهرداری تهران وجود دارد، دیده میشود که افرادی با زد و بند و موضوعات پشت پرده به ریاست این کارمندان گمارده میشوند، چگونه میتوان انتظار داشت که دچار فساد نشوند. اگر انتخاب بر اساس لیاقت باشد میتوان جلوی موارد زیادی را گرفت.
جعفر بندی شربیانی افزود: در سال اول کمیته انتصابات داشتیم و امسال همین کمیته نیز وجود نداشت. متأسفانه علیرغم مواردی که مطرح کردیم در این دوره نیز نتوانستیم بر اساس شایستگی انتصابات را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: ما که در بین مردم هستیم، آنها این حس را ندارند که بحث فساد در شهرداری تهران مورد برخورد قرار گرفته است. اگر قرار است نظارت انجام شود، باید از شخص شهردار تهران تا کارکنان رده پایین صورت بگیرد.
شربیانی با اشاره به موضوع کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی تصریح کرد: این موضوع در چند مرحله اعلام شد و تقاضا میشود شفافیت صورت بگیرد و ببینیم بر چه اساسی است؛ چراکه بر اساس آنچه ما میبینیم زمان صدور پروانه به ۲ ماه کاهش نیافته است.
نرجس سلیمانی با بیان اینکه چطور بدون بررسی حقوقی، املاک در بورس عرضه شده اند، تصریح کرد: به نظر میرسد بین نیروهای شهربان و حریم بان در مبارزه با تخلفات ساختمان هماهنگی وجود ندارد و منجر به افزایش حجم پروندهها در مراجع قضایی شده است.
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اهمیت هوشمندسازی در مبارزه با فساد اظهار کرد: پرسش من این است که شهرداری چه نمرهای به خود در هوشمندسازی میدهد. ضربهای که در حوزه فناوری اطلاعات به شهرداری وارد شد، به دلیل عدم توجه جدی به سازمان فاوا بود.
وی همچنین تصریح کرد: در اداره کل حقوقی اعلام شد که به مقدار قابل توجهی از حقوق شهرداری تهران دفاع شد که قابل تقدیر است. باید تعداد محکومیتهای شهرداری نیز در کنار پروندههایی که به نفع شهرداری رأی میگیرد، اعلام شود.
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به انتصابات کوتاه مدت در شهرداری اظهار کرد: در مواردی به اندازهای تحلیلها ضعیف است که یک مدیر را حتی چند ماه نیز نمیتوانند در جایگاه خود نگه دارند.
وی ادامه داد: به کارگیری افرادی که فاقد حداقل شایستگیها هستند، مورد نقد است؛ در برخی موارد افرادی که حتی با تهران آشنایی نداشته و سابقه فعالیت اجرایی ندارند، در پستهای مهم به کار گرفته میشوند. ما در خصوص منع مداخله مصوبه داشتیم، اما میبینیم افرادی از دور و نزدیک و بدون جایگاه در امور مداخله میکنند.
تشکری هاشمی با بیان اینکه قانون در خصوص به کارگیری ایثارگران با صراحت موارد را اعلام کرده است، یادآور شد: در مواردی قراردادهایی را شاهد هستیم که به شهرداری ضرر میزند و کسی پاسخگو نیست. چون در فروش بلیت الکترونیکی قرارداد منعقد نکرده ایم روزانه ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان ضرر میدهیم.
حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مشکل این است که ما فکر میکنیم شهرداری را میشناسیم، گفت: قبل از عید پروندهای در ماده ۱۰۰ داشتیم که مربوط به تخلف یک بیمارستان بود و بین ۱۶ تا ۳۰ میلیارد تومان در کمیسیون ماده ۱۰۰ در نظر گرفته شد. نظر ما هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود، اما کارشناس رقم را ۱۶ میلیارد تومان اعلام کرد. اختلاف هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی به نفع شهر تنها مربوط به یک پرونده است.
وی اضافه کرد: برخی جسارت پیدا کردند که در راهروهای شهرداری بایستند و به مردم بگویند که عدد فیش آنها را کاهش میدهند. فساد ریشه دارد و زحمت سازمان بازرسی خوب است، اما کار سنگین است.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه با بیان اینکه در شهرداری فرآیند ارتقاء پرسنل مشخص نیست، گفت: ممکن است برخی افراد بی تجربه موجب ناکارآمدی سیستم شوند که به خودی خود منجر به فساد میشود و عدم النفع برای مردم را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه مدیران با سابقه، پاکدستتر و کارآمدتر هستند، تصریح کرد: تا جایی که ممکن است باید از این افراد در شهرداری استفاده شود.
سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ما همیشه از کارمندان شهرداری دفاع کردیم، گفت: باید فکری به حال کارچاق کنها در شهرداری شود؛ چرا این افراد از شهرداری جمع آوری نمیشوند؟ وقتی مردم با این افراد مواجه میشوند، چه قضاوتی در خصوص شهرداری خواهند داشت؟ باید فکر اساسی در این زمینه شود.
وی تأکید کرد: افراد کارچاق کن که بدنه شهرداری را فاسد جلوه میدهند، باید معرفی شوند و جزء لیست سیاه قرار بگیرند که نتوانند وارد شهرداری شوند.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برخی موارد به سازمان بازرسی باز نمیگردد و به شهردار و معاونین مرتبط است، گفت: وظایف مبارزه با فساد نباید با وظایف شهردار و معاونین آمیخته شود.