پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران گفت: گام بعدی ما حرکت در مدار و خاستگاه خانواده است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما علیرضا زاکانی در گردهمایی تبیین طرح بودجه ریزی مشارکتی برای تحقق مردمی سازی اداره شهر گفت نوع نگاه به مردم و نوع توجه به آحاد جامعه در نگاه انقلاب اسلامی یک ویژگی جدید و یک اعتبار نو به مردم از منظر اسلام ارائه داد و مردم سالاری دینی برخاسته از دین حکایت از مردمی شدن و مردمی بودن امور و مشارکت مردم در همه عرصهها در جامعه ما دارد.
وی با بیان اینکه در شهرداری و شورا نیز نوع مدیریت مان را مشارکتی انتخاب کردیم که با مشارکت دیگران به خلق ظرفیت و خدمت به مردم بپردازیم، افزود: لذا از ابتدای امر توجه ما به این بود که در کنار سایر دستگاهها از واژهای به نام "قرارگاه" استفاده کنیم و کارهای خودمان را در اموری که شهر نیاز به تحول دارد به اشتراک بگذاریم.
ایجاد شبکه نخبگان در شهر
شهردار تهران با بیان اینکه امروز در این عرصههایی که قرارگاه شکل گرفت اتفاقات خوبی رقم خورد که مایه امید است، اضافه کرد: در گام بعد باید تلاش مان را معطوف به یک شبکه نخبگان در شهر کنیم تا کارها را از طریق همفکری و هم افزایی با نظر نخبگان و استفاده از ظرفیت دانشی آنها پبش ببریم. این ماموریت را سال قبل به مرکز مطالعات دادم که با توجه به ظرفیت دانشی تهران و با استفاده از فناوری یک ظرفیت شبکه پیشران را برای اداره شهر دنبال کنیم.
رصد مطالبات مردمی از طریق مرکز افکارسنجی
وی عنوان کرد: همچنین از طریق راه اندازی یک مرکز افکار سنجی، دائما نبض و نیاز و برداشت آنچه که جامعه از ما میطلبد، را رصد کردیم و به یک نقطهای برسیم که هم تکیهگاه ما به دانش و اهل علم و موثرین و نخبگان تکیه گاه مطلوبی باشد و هم از طریق در منظر مردم قرار گرفتن و نظرات آنها را داشتن، خودمان را مرور و نیازهای جامعه را دائما رصد کنیم.
زاکانی ادامه داد: امروز مرکز مطالعات شهرداری چهاردهمین جشنواره پژوهش خود را به انجام رساند و کانون افکار سنجی تهران را راه اندازی کرد که با این کانون برخوردار از ابرازی شدیم که بتواند این مسیر را در مسیر خاستگاه مردم و مطالبات آنها را رصد کردن، دنبال کنیم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه این موارد را در مرکز پژوهشهای مجلس نیز دنبال کردیم و امروز مرکز افکار سنجی این نهاد جزو مراکز فعال و پویا است، یادآور شد: سال گذشته مرکز مسئولیتیای را تحت عنوان " هیاتهای اندیشه ورز" در ذیل مجموعه شهرداری راه اندازی کردیم که یک محل اثری بود که به درون خود نیز بپردازیم و همه کانونهای مسئول در درون شهرداری برخوردار از این هیئات شوند تا با برخورداری از ظرفیتهای خارج از شهرداری، انتخاب بهترین راه برای بهترین عمل را فراروی خود ببینند که البته این هیاتها هنوز نقطه مطلوب خود را پیدا نکرده است، اما باید بتوانیم مجموعه خدمتگزار شهرداری را آنگونه داشته باشیم که نظر نخبگان را در دل اقدامات مدیریت شهری ببینم.
تشکیل اولین جلسه قرارگاه مشارکتهای محله ای؛ هفته گذشته
زاکانی با بیان اینکه چندی قبل نظام نامه محلات در شورا تصویب شد که حکایت از دغدغه جدی در واگذاری اداره شهر به معتمدین و نخبگان دارد، افزود: در این مسأله باید با بهرهگیری از دستگاهها و ارتباط با ۳۵۳ سرای محله و خانههای مرتبط با آن و ایجاد ۵۲ فعالیت مسجد محور و خانواده محور، آنگونه عمل کنیم که منجر به ۵۲ رویداد شود تا در مسیر ایجاد سبک زندگی به رقابت بین محلات منجر شود و شادابی، سرزندگی، رقابت و حس تعلق محیطی و هویت در پایین سطح هرم اجتماعی برای ما نمود جدی داشته باشد که در این موضوع اولین جلسه قرارگاه مشارکتهای محلهای هفته پیش تشکیل شد.
شهردار تهران عنوان کرد: گام بعدی ما طرحی است که در جلسه آن قرار داریم؛ شورای شهر در سال گذشته مبتنی بر همین نگاه مشارکتی توجه خود را معطوف به پروژههای مشارکتی و محلهای در شهر کرده و همکاری بین شورا و شهرداری ما را به نقطهای رسانده که توجه به این پروژهها که بیشترین رضایتمندی را در محیط فراهم میکند این پروژههای کوچک گرههای بزرگی را از زندگی مردم باز میکند امروز مراد این جلسه است.
تلاش میکنیم آنچه مردم میطلبند در اولویت برنامههای مان باشد
وی با بیان این مطلب که برای ما ضروری است که همه امکانات مان را بسیج کنیم تا آنچه مردم میطلبند و برای آنها اولویتدارد را در دستور کار خود قرار دهیم، خاطرنشان کرد: گام بعدی ما حرکت در مدار و خاستگاه خانواده است؛ ما نباید در فردیت تک تک افراد غرق شویم و نسبت به داشته اصلی جامعه غفلت کنیم و باید در این مسیر سازوکارهایی طراحی شود که کوچکترین واحد جامعه یعنی خانواده اظهار نظر خاص داشته باشد و از سلول به سلول جامعه بهره گیریم و از "فردیت" عبور کرده و خاستگاه "خانواده" را مد نظر قرار دهیم.
باید دست به دست هم دهیم تا باری از دوش مردم برداریم
زاکانی با بیان اینکه بر هم انباشتگی مشکلات شهر تهران آنقدر زیاد است که اگر "من"ها "ما" نشوند و دست به دست هم ندهیم، نه تنها باری از دوش مردم برداشته نمیشود بلکه روز به روز باری به آنها خواهیم افزود، ادامه داد: لذا انتظار این است که به جد کمک کنید که این سطوح ارائه شده که برخوردار از یک منطق است و مردم سالاری را در جامعه حاکم میکند، پیاده شود؛ باید با همت این افقها را نصب العین خود قرار دهید تا گامهای اساسی را برای خدمت به مردم برداریم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه باید گرههای ذهنی مردم را باز کنیم و به صورت فعال با مردم به عنوان صاحبان این مملکت صحبت کنیم و نطراتشان را بگیریم، یادآور شد: این انتظار ما از شما است و این مسأله کمک میکند که مجموعه شهرداری از یک نهاد خدماتی صرف به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود و تبدیل به یک مجموعهای شود که مورد اتکای مردم است و این مشارکت و اتکا، اولویتهای قطعی و اضطرارها را برای ما معین میکند که بیشترین رضایتمندی را برای مردم در سطوح مختلف ایجاد میکند.
وی در پایان تاکید کرد: باید حل مشکلات منجر به پیشرفت و بعد از آن خلق افتخار شود تا ما به ازای آن اعتماد و سرمایههای اجتماعی بالا را برای ما فراهم کند.