فاز اول پایانه صادراتی گل و گیاه و محصولات کشاورزی شمال کشور در شهرستان عباس آباد با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور هدف از راه اندازی این پایانه را صادرات نظم محور و با ضوابط در مازندران اعلام کرد و گفت: در فاز اول این پایانه مجوز راهاندازی گمرک، قرنطینه، آزمایشگاههای مرجع، سردخانه با کمک سازمان نظام مهندسی کشاورزی و جهاد کشاورزی صادر شده است.
دکتر علایی مقدم همچنین از سامانه سَبَک برای ساماندهی تولید و صادرات محصولات کشاورزی در کشور خبر داد و افزود: هم اکنون ۱۷ هزار گیاه پزشک و ۸۰۰ کلینیک در سطح کشور فعالیت دارند.
او گفت: یکی از برنامههای مهم سازمان حفظ نباتات کشور ردیابی محصول از مبداء تا مقصد است که با نظم نوین تشکیل و اجرا خواهد شد.
علایی مقدم همچنین از امضاء تفاهم نامه بین سازمانهای حفظ نباتات، جهاد کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی و مدیرعامل پایانه صادراتی گل و گیاه و محصولات کشاورزی شهرستان عباس آباد خبر داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از تسهیل صادرات در سه استان مازندران، گیلان و گلستان با کشاورزان وباغداران حوزه گل گیاه، کیوی و مرکبات خبر داد و تصریح کرد: کلیه تولید کنندگان مرکبات و کیوی برای صادرات محصولات خود میتوانند به مراکز کنترل و بازرسی در غرب و شرق استان مراجعه و پس از طی مراحل بررسی، کنترل بهداشتی و سلامت نشانه مجوز صادرات محصولات خود را دریافت نمایند.
علایی مقدم افزود: صادرات مرکبات به چین و کیوی به هند آغاز شده و صادر کنندگان میتوانند از طریق معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به ثبت نام و اظهار در سایت گمرک چین اقدام و پس از تأیید سازمان حفظ نباتات کشور صادرات را انجام دهند.
او گفت: در حال حاضر ۲ مرکز فنی و مهندسی برای صادرات در دو نقطه استان راه اندازی و آماده ارائه خدمات به تولیدکنندگان مازندران شده است.
مدیر عامل پایانه صادراتی گل و گیاه و محصولات کشاورزی هم از اشتغالزایی ۲ هزار نفر به صورت مستقیم در فاز نخست خبر داد.
یغوب عابدینی با بیان اینکه همزمان با آغاز به کار فاز اول این پایانه، واحدهای گمرک، قرنطینه و آزمایشگاههای مرجع راهاندازی شد افزود: تمام تلاش این مجموعه این است که محصولات کشاورزی به کشورهای هدف با استانداردهای روز و برنامه ریزی مناسب صادر شود.
او مساحت این پایانه را ۲۲ هکتار و زیر بنای آن را ۴ هزار متر مربع اعلام کرد.
علی محمدی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان گفت: به منظور ساماندهی وضیعت مصرف آفت کشها طرح نسخه نویسی الکترونیکی با هماهنگی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و حفظ نباتات مازندران اجرایی خواهد شد.
او افزود: هم اکنون این طرح در استانهای فارس، قزوین و اصفهان اجرا میشود.
رحمان زاغی مدیر حفظ نباتات استان گفت: هم اکنون ۴ کلینیک گیاه پزشکی با مجوز مرجع درجه یک کشوری در سطح استان فعالیت دارند.
او افزود: در این نشست تفاهم نامهای به منظور پایش و برگزاری کلاسهای آموزشی با حضور کارشناسان و جذب نیرو انعقاد و مجوز راهاندازی قرنطینه در این پایانه صادر شد.