متخصصان تغذیه برای روزهای آلودگی هوا، توصیههایی دارند که با عمل به آنها تا حدود زیادی از آسیبهای آلودگی هوا در امان خواهیم ماند.
بر این اساس استفاده از مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان مانند ویتامین C توصیه میشود. این ویتامین در مرکبات از جمله پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، گریپ فروت و سبزیها، گوچه فرنگی و سیب زمینی وجود دارد.
استفاده از انواع سوپ و آش نیز که مملو از سبزیها هستند، بسیار مناسب است.
مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C به دلیل وجود آنتی اکسیدان، بدن را در مقابل اثرات آلودگی هوا بیمه میکند؛ بنابراین ترکیب خوراکیهای دارای این ویتامین که یک آنتیاکسیدان قوی است، باعث حفاظت بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد میشود.
مصرف شیر در روزهای آلوده مفید است، زیرا، شیر دارای فسفر و منیزیم است و مصرف آن بدن را از مسمومیتهای ناشی از قرار گرفتن در معرض آلایندههای هوا مصون نگه میدارد.
مصرف لبنیات پروبیوتیک هم تأثیر به سزایی در جلوگیری از ترکیب آلایندهها در بدن دارد. استفاده از گروه لبنیات و مواد غذایی حاوی ویتامینهای E و C میتواند تأثیرات مثبتی بر تقویت سیستم ایمنی بدن افراد داشته و از تاثیر آلودگیها پیشگیری میکند.