با توجه به وابستگی فرونشست به مقدار حجم تخلیه، به طور قطع استان مرکزی از مواجهه با خطرات این پدیده در امان نیست.
عظیمی با اشاره به مطالعاتی که نتایج آن در سال ۹۸ توسط سازمان نقشه برداری کشور منتشر شد، گفت: در مناطق مختلف، مقادیر تخلیه و افت متفاوت است و در برخی از دشتها مثل ساوه این مقادیر زیاد بوده و در برخی از دشتها کمتر است.
او تصریح کرد: با توجه به وابستگی فرونشست به مقدار افت و حجم تخلیه، به طور قطع استان مرکزی نیز از مواجهه با خطرات پدیده فرونشست در امان نیست؛ همچنان که تاکنون مقادیری از نشست در دشتهای اراک ساوه، کمیجان و چند نقطه دیگر مشاهده شده است.
به گفته این مسئول، راه جلوگیری از فرونشست زمین جلوگیری از تخلیه بیش از حد آبخوانها و پُر شدن دوباره منافذ از آب است. بنابراین باید از حجم بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی کاسته شده و کسری مخازن سفرههای آب زیرزمینی جبران شود.
مدیر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقهای استان مرکزی گفت: باید بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی حتی منابع دارای پروانه بهرهبرداری نیز کاسته شود تا کسری مخزن که به اصطلاح کسری تجمعی نامیده میشود، جبران شود.
عظیمی این را هم گفت که حجم بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی در استان مرکزی برای مصارف مختلف سالیانه حدود ۲ هزار میلیون متر مکعب است و به طور متوسط، سالانه ۲۱۰ میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته از حجم آب در آبخوانهای استان کاسته میشود.