پخش زنده
امروز: -
مسئول واحد فضای سبز شهرداری محلات: بیش از ۵ هزار چنار در شهرستان محلات سر به یلک کشیده که بعضی از آنها سابقه چند ساله دارد و فضای شهری این شهرستان ر ا به جاذبه گردشگری تبدیل کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مسئول واحد فضای سبز شهرداری محلات گفت: حفاظت مناسب و اصولی چنارها از برنامههای شهرداری محلات است تا این جاذبه و میراث گذشتگان حفظ شود.
ابراهیمی ادامه داد: هر ساله محلولپاشی تغذیهای و سمپاشی درختان صورت میگیرد و درختهای آلوده به بیماری شناسایی میشوند، همچنین روزانه تمام درختهای شهر طبق برنامه زمانبندی توسط کارشناس گیاهپزشکی بررسی میشوند و در صورتی که مشکلاتی همچون آفات، امراض و مسائل تغذیهای وجود داشته باشد، شناسایی شده و با استفاده از سموم و مواد تغذیهای، مشکل برطرف میشود.
او افزود: آفاتی که اکنون در بعضی درختان چنار مشاهده میشود، آفات عمومی و رایج مثل شته و مینوز است که اکثر درختان به آنها مبتلا هستند و مسئله خاصی وجود ندارد.
مسئول واحد فضای سبز شهرداری محلات خاطرنشان کرد: البته بعضی اوقات یک درخت میزبان یک آفت میشود. در ارتباط با درخت چنار، آفت مینوز و تعدادی بیماری قارچی و همچنین بعضی مشکلات تغذیهای شناسایی و مهار شد.
ابراهیمی ادامه داد: البته اینها آفاتی هستند که هرساله با سمپاشی برطرف میشود و در مجموع، مشکل حادی در زمینه درختان چنار وجود ندارد.
او تأکید کرد: آبیاری درختان چنار به شدت رصد میشود و شبانهروز متناسب با دمای هوا، آبیاری تنظیم میشود. دامنه تحمل دمای درخت چنار ۲۵ درجه سانتیگراد است. در تابستان دمای محلات تا ۴۶ درجه بالا میرود که ۲۱ درجه بالاتر از حد تحمل درختان چنار است، در چنین شرایطی گیاه برای سازگارسازی خود با شرایط و کاهش تبخیر آب، اقدام به انجام خزان موقت میکند و با سبکتر شدن درخت، سطح تبخیر پایین میآید تا از این طریق مقاومت خود را افزایش میدهد و با کاهش دما در شهریور مجددا اقدام به برگزایی میکند و همان برگها احیا میشوند.
ابراهیمی درخصوص برخورد با کسانی که ممکن است نسبت به قطع درخت اقدام کنند، تصریح کرد: مجازات قطع درخت به محیط تنه (بوم) درخت بستگی داشته و متغیر است. این جریمه سه بخش دارد؛ عوارض قطع درخت که سالیانه توسط شهرداری تعیین میشود، کاشت درخت جایگزین و همچنین پیگیری قضایی از طریق دادگستری که مجازات زندان را به دنبال دارد.