سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح الگوی کشت در یک برنامه زمانبندی شده چهار ساله اجرایی و بر اساس آن به تدریج سطح زیر کشت محصولات با نیاز آبی بالا کاهش و با محصولات کمآببر جایگزین میشود.
وی افزود: مشوقهایی در این طرح برای کشاورزان همچون کاهش قیمت حاملهای انرژی و اختصاص یارانه نهادهها پیشبینی شده است تا در صورت اجرای درست با همکاری بهرهبرداران و تلاش مسوولان بخش عمدهای از مشکلات کشاورزان حل شود.
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: هدف اصلی از اجرای این طرح مواردی، چون افزایش تولید محصولات، ارتقای بهرهوری و کاهش مصرف آب است و برای اجرای آن همکاری دستگاههای مختلفی نیاز است.
وی ادامه داد: سند الگوی کشت توسط معاون اول رییس جمهور و در شورای عالی آب تصویب و سپس به صورت رسمی در مهر ماه امسال به استانهای مختلف کشور برای اجرا ابلاغ شد.
عباسی با بیان این که این سند به همه قوا و وزارتخانهها مرتبط است، اضافه کرد: این طرح فقط مختص وزارت جهاد کشاورزی نیست، بلکه برای اجرای این طرح وزارتخانههایی، چون نیرو و کشور، مجلس و قوه قضاییه باید کمک کنند.
این مقام مسوول گفت: طبق برنامه زمانی اجرای طرح الگوی کشت در بودجه ۱۴۰۱ گنجانده شده و این طرح با توجه به ابلاغ آن در مهر ماه در سال زراعی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲ در حال اجراست.
وی اضافه کرد: تیمهای اعزامی از وزارت جهاد کشاورزی هر هفته با سفر به استانهای مختلف برنامههای طرح الگوی کشت را در سراسر کشور رصد میکنند تا شیوههای اجرای این الگو نظارت و پایش شود.
مفهومش این است که مفاد تبصره ۶ ماده ۶ قاون افزایش بهره وری در خصوص بازار رسانی یا روی دست ماندن یا نماندن محصول !
الگوی کشت اجرای نمی شود، این مغایرت قانونی تفسیر به رای است
متاسفانه مجلس که سمت تفسیر قانون دارد، دچار چنین اشتباهی است و این وظیفه بخش های نظارتی است که انحرافات را به بخش اجرا بگویند
الگوی کشت اگر به بودجه نیاز داشت ، محصولات کشاورزی را به محصولات اساسی و غیر اساسی تقسیم نمی کرد، برنامه تضمین خرید را برای همه محصولات به اجرا می گذاشت.
من تقاضا می کنم کارشناسان روی این نکته کار کنند که چرا قانونگذار محصولات به دو دسته تقسیم کرد
به امید روزیکه حمایت از تولید کنندگان مدیرانه به اجرا درآید و امنیت غذایی دستاورد قابل تردید آحاد جامعه نباشد