پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: تولیدبرخی از محصولات کشاورزی در مازندران بیش از نیاز استان و کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عنایتی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در ارتباط تلفنی با میز اقتصاد گفت: یکی از موضوعات مهم که در دولت سیزدهم رخ داد اجرای اصلاح الگوی کشت در حوزه کشاورزی بود که مازندران جزو استانهایی است که باید این سیاست را در اراضی کشاورزی استان به لحاظ تناسب بخشی و تعادل بخشی حوزه آب اتفاق بیفتد.
او گفت: تولید خیلی از محصولات کشاورزی مانند مرکبات، کیوی یا موز در استان مازندران شاید بیش از نیاز استان و حتی کشور باشد.
عنایتی افزود: باید ظرفیت منابع کشور را با شرایط موجود تناسب ببخشیم تا طرح الگوی کشت زودتر انجام شود و در همین راستا
در استان مازندران ما باید در سطح ۵۰۴ هزار هکتار از اراضی دیمزار و اراضی آبی مان اجرا کنیم به این مفهوم که خیلی از محصولات اساسی که مثل غلات که برنج جزو اولویت نخست است و گندم و جو، علوفه جزو محصولات اساسی ما است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: ما در سطح استان برنامه باید ۶ درصد مصارف آب مان را بهینه کنیم و کاهش بدهیم.
او بیان کرد: وقتی الگوی کشت به استان ابلاغ شد ۴ تا کمیته تشکیل دادیم با مجموعه مراکز تحقیقاتی و مراکز اجرایی و خدمت معاون اقتصادی استاندار و آقای استاندار و همین فردا هم شورای سیاستگزاری بخش کشاورزی در استان به محوریت بحث اصلاح الگوی کشت در سطح استان است؛ و برش شهرستانی را آماده کردیم و ابلاغ شد به شهرستانها، بر اساس ابلاغیهی برنامه، ما بتوانیم در ظرف زمانی ۱۴۰۱ بتوانیم برنامه مان را در کشت پاییزه اجرا کنیم و همچنین در کشت بهاره که پیش رو داریم.
عنایتی افزود: طی برنامهای که به ما ابلاغ شده است قرار است کشت دانههای روغنی را طی یک برنامه ۵ ساله تا سه برابر سطح افزایش دهیم و در کشت گیاهان علوفی و نباتات علوفی به لحاظ شرایطی که در استان هست بتوانیم ۴۵ درصد هم سطح و هم تولید را داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران اضافه کرد: در الگوی کشت یارانه نهادههایی مثل کود و بذر فقط به محصولات اساسی داده میشود و به محصولات غیر اساسی یارانه تعلق نمیگیرد.
او در پایان گفت: تاکنون در استان نزدیک به ده هزار هکتار زمین کشت کلزا منعقد شده است که به ازای ده هزار هکتار بذر و کود در اختیار کشاورزان قرار گرفت و حدود ۴۵ هکتار از اراضی مان به کشت گندم و جو اختصاص پیدا کرده که هم بذر و هم کودشان را به صورت یارانهای تحویل گرفتند.