ویتامینها ترکیبات آلی هستند که به مقدار کم موردنیاز بدن هستند و در متابولیسم ترکیبات مختلف نقش مهمی دارد.
اکثر حیوانات به جز انسان، میمون، خوکچه هندی، ماهیها و بلبل قادر به سنتز اسید اسکوربیک در بدن هستند و این سنتز در کبد انجام میشود. اما انسان به علت نداشتن آنزیمهای ضروری به منابع غذایی متکی است.
در این مطلب به اهمیت مصرف ویتامین C در سلامت میپردازیم.
در تکنولوژی صنایع غذایی ویتامین C کاربردهای زیر را دارد:
به عنوان: آنتی اکسیدان
بهبود دهنده در آرد
پایدار کننده رنگ در گوشتهای فرآوری شده
عامل جلوگیری کننده از قهوهای شدن آنزیمی
منابع غذایی ویتامین C
فرآوردههای حیوانی، منابع چندان غنی برای ویتامین C نیست و تنها جگر و شیر حاوی این ویتامین است. غنیترین منابع گیاهی، گل کلم، اسفناج، کیوی، پرتقال و مرکبات دیگر، توت فرنگی و جعفری است. در گیاهان ممکن است بسته به بخشهای مختلف گیاه، مرحله رشد و نمو و فصل سال، غلظت ویتامین C متفاوت باشد.
نقش ویتامین C در بدن
شرکت در سنتز مواد زمینه بافت پیوندی:
ماده زمینهای بافت پیوندی از اجزای پرتئین (کلاژن) و کربوهیدراتی تشکیل شده است. ویتامین C در سنتز ماده زمینهای نقش مهم دارد.
شرکت در تشکیل عاج دندان و استخوانهای دراز
ویتامین C برای تولید سلولهای طبیعی عاج دندان ضروری است. همچنین قالب استخوان از کلاژن ساخته شده است و ویتامین در سنتز کلاژن نقش دارد.
سنتز انتقال دهندههای عصبی