ارده از کنجد تولید میشود و حاوی بسیاری از مواد مغذی، ویتامینها و چربیهای سالم است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، ارده مادهای خمیری شکل است که طعم سبک و خیلی خوشمزهای دارد و از کنجد پوست گرفته شده و کمی حرارت دیده به دست میآید.
در واقع دانههای کنجد را بعد از حرارت دادن و پوست گرفتن، میکوبند تا کاملا له و یکدست شوند، در نتیجه مایعی با بافت صاف و نرم و روغنی با طعمی کاملا شبیه کنجد است و به مقدار خیلی کمی رو به تلخی میرود.
اگر میخواهید با برخی خواص ارده آشنا شوید، این مطلب را تا پایان بخوانید.
ارده حاوی ترکیباتی است که به دلیل حذف سموم زائد از بدن به محافظت از کبد و کلیهها کمک میکند، بطوریکه مطالعههای انجام شده روی تعدادی فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ با مصرف کنجد به مدت ۹۰ روز نشان میدهند که سبب بهبود عملکرد کبد و کلیه منجر شده است.
جالب است بدانید که مصرف عصاره کنجد، سلولهای کبد را در مقابل یک فلز سمی به نام وانادیوم، محافظت میکند.
این ماده غذایی با کاهش تولید چربی در کبد و افزایش چربی سوزی، تاثیر بالقوهای بر کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب دارد.
ارده سرشار از بسیاری از انواع ویتامین B است، به همین دلیل میتواند یکی از گزینههای عالی برای تامین انرژی در طول ورزش و فعالیت بدنی باشد.
همچنین میتوان گفت که ارده ماده خوراکی پرانرژی است و میتواند انرژی مورد نیاز ورزشکاران را تامین کند و به دلیل داشتن پروتئین، قادر به ترمیم و تقویت بافتهای عضلانی است.
بدانید که ارده به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری، موجب بازشدن و پاکسازی عروق و در نتیجه گردش خون بهتر و در پی آن اکسیژن رسانی بهتر حین فعالیت بدنی میشود، البته به دلیل بالا بودن کالری بهتر است متعادل مصرف شود.
ارده شامل ترکیباتی میشود که میتواند سلامت مغز را بهبود بخشد، همچنین خطر ابتلا به بیماریهای مربوط به اختلال در مغز، مانند آلزایمر را کاهش میدهد.
دریافت خواص آنتی اکسیدانی کنجد به پیشگیری از انسداد خون در مغز میانجامد، یعنی بر بهبود جریان خون در مغز و سیستم عصبی مرکزی تاثیرگذار است.