معاون پژوهش حوزههای علمیه از ارسال متوسط سالانه ۱۶ هزار اثر به جشنواره علامه حلی در پنج سال اخیر توسط حوزویان سراسر کشور خبرداد و گفت: تولیدات علمی پژوهشگران جوان حوزه در پنج سال اخیر رشد داشته است.
وی اضافه کرد: آمار مدارس و آمار کل و آمار جمعی در این سامانه گردآوری میشود. سامانه مستقل تحت نظر معاون آموزش مدارس و استاد و کشور شکل میگیرد.
معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور افزود: مدارس با این سامانه رتبه بندی می شود. شورای گسترش حوزه این امر را مصوب کرد که پژوهش مراکز تخصصی نیز به این سامانه بپیوندند.
وی گفت: سامانه جامع پژوهشی انواع بروندادهای علمی و پژوهشی را در خود جای می دهد. داشتههای ما در حد طراحیها در این کیفیت است و امیدواریم که عیوب این سامانه از بین برود.
مقیمی حاجی افزود: هفته پژوهش در راه است و امیدواریم که این هفته امسال به شکل دیگری در کشور برگزار شود. تقدیر از پژوهشگران، برگزاری نشستهای علمی، دعوت از برجستگان حوزه پژوهش و.. از جمله برنامههایی است که باید در کشور انجام شود.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی اظهار داشت : امسال چندین مسابقه برگزار شده است که از جمله آنها میتوان به الگوی آموزشی پژوهش محور ، اجرای طرحهای گسترده پژوهشی ، مسابقه ایدهپردازی عوامل انگیزش علمی و پژوهشی طلاب ، مسابقه کتابخوانی روش شناسی پژوهش و مسابقه فعالیتهای پژوهشی کادر از جمله فعالیتهایی است که در کشور در حال انجام است.
وی گفت: طلاب برادر و خواهر در ۵ سال اخیر با وجود کرونا و مجازی شدن تحصیلات به شکل متوسط سالی ۱۶ هزار تحقیق و مقاله و اثر به دبیرخانه جشنواره طلاب جوان (علامه حلی) ارسال کرده اند. کل مجلات علوم انسانی در کشور به ۸۴۰ عدد میرسد و حدود ۲۶۰ مجله علوم انسانی اسلامی در کشور فعالیت دارد.
مقیمی حاجی افزود: امروزه نیمی از تولیدات علوم انسانی اسلامی توسط حوزویان تولید میشود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه گفت: در معاونت پژوهش در ۲۵ حوزه اولویتهای مورد نظر و نیاز نظام را تهیه کردیم. حوزه در آینده پژوهشهای خود را معطوف به نیازهای نظام میکند. همه ۷ هزار پایان نامه حوزه را بررسی میکنیم. پژوهشهایی که مطابق اولویتها باشد در صورت کامل بودن منتشر میشود و اگر کامل نبود، نقایص رفع و سپس منتشر میشود.