پخش زنده
امروز: -
رئیس جامعةالمصطفی با تأکید بر ضرورت تقویت ارتباط میان حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف اشرف، تاکید کرد: با وجود شکست دشمنان اسلام در میدانهای نبرد، جنگ فرهنگی و ترکیبی شدیدی برقرار است که جوانان و بانوان ما را هدف قرار دادهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما حجت الاسلام والمسلمین عباسی در دیدار جمعی از علما و روحانیون حوزه علمیه عراق که در جامعةالمصطفی در قم برگزار شد، انقلاب اسلامی ایران را حادثهای مهم در منطقه و جهان دانست وگفت: این انقلاب تنها مربوط به یک خاک، سرزمین، قوم و ملیت خاص نیست و یک انقلاب فکری، معرفتی و دینی است که برای همه مسلمانان و به ویژه پیروان مکتب اهل بیت (علیهم السلام)، یک نقطه عطف تاریخی به شمار میآید.
وی با اشاره به احساس خطر دشمنان اسلام نسبت به انقلاب اسلامی، افزود: تلاش دشمن از روز نخست برای نابودی یا محدود نمودن دامنه این انقلاب بود و این تلاش تا به امروز بیوقفه ادامه یافته است.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی، انقلاب اسلامی را نقطه عطفی در تاریخ حوزههای علمیه دانست و اظهار داشت: پیش از انقلاب اسلامی، حوزههای علمیه نجف و قم، به شدت محدود و منزوی شده و تنها به رشتههای خاص فقه و اصول اختصاص یافته و عملا امکان اثرگذاری در اجتماع و تبادلات علمی تا حد زیادی از آن منقطع شده بود. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حوزه علمیه قم به عرصههای بسیار متنوعی از علوم انسانی جدید تا راهاندازی رشتههای تخصصی فقهی وارد شد و آفاق جدیدی در برابر آن گشوده شد.
وی با اشاره به ارائه بیش از ۱۶۰ رشته و گرایش در مقاطع مختلف تحصیلی در جامعةالمصطفی و نزدیک به هشتاد رشته تخصصی در حوزه علمیه قم، یادآور شد: بر اساس طرح تحول آموزشی جامعةالمصطفی، این رشتهها و گرایشها به بیش از ۴۰۰ مورد افزایش خواهد یافت و در حوزه علمیه قم نیز شاهد چنین پیشرفتی خواهیم بود.
رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به راهاندازی رشتههای تخصصی در حوزه علوم فقه و اصول، قرآن و حدیث و علوم انسانی، خاطرنشان کرد: علوم انسانی علوم تمدنی و فرهنگی است. علوم انسانی، بر اساس یک نگاه خاص به انسان و جهان تعریف میشوند و علوم امروز نیز بر اساس نگاه مادی غربی طراحی شده است. اما در حوزه علمیه قم، علوم انسانی با نگاه دینی و اسلامی بازتعریف و رشتههای متعددی در این زمینه راهاندازی گردید که در جامعةالمصطفی نیز اجرا میشود.
وی با اشاره به تحصیل فراگیرانی از نزدیک به ۱۳۵ ملیت در جامعةالمصطفی، اظهار داشت: آرزوی علمای سلف ما این بوده است که بتوانند معارف ناب اسلامی و اهل بیتی را به مردم سایر ملل نیز منتقل نمایند. امروز به برکت جامعةالمصطفی این آرزو تحقق یافته است و دانش آموختگان جامعةالمصطفی مروج معارف اهل بیت (علیهم السلام) در سرتاسر جهان هستند.
رئیس جامعةالمصطفی با تأکید بر ضرورت تقویت ارتباط میان حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف اشرف، تاکید کرد: با وجود شکست دشمنان اسلام در میدانهای نبرد، جنگ فرهنگی و ترکیبی شدیدی برقرار است که جوانان و بانوان ما را هدف قرار دادهاند. وظیفه امروز ما نسبت به گذشته در این جنگ فکری و معرفتی بسیار سنگینتر است.