سهمیه گاز نیروگاه حرارتی شازند افزایش می یابد.
این امر موجب شد تا کارگروه ویژه کاهش الودگی هوا تشکیل و مسئولان برای رفع ان چاره اندیشی کنند.
استاندار مرکزی شامگاه سهشنبه در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی اعلام کرد: روز گذشته یک میلیون متر مکعب گاز برای کاهش الاینده ها جوی جایگزین سوخت مازوت برای نیروگاه حرارتی شازند شد.
فرزاد مخلص الائمه افزود: مهمترین راهکار در خصوص رفع مشکل آلایندگی هوا در دیسپاچینگ برق است.
مخلصالائمه شامگاه سهشنبه در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی افزود: قرار است در مورد مازوت سوزی نیروگاه شازند جلسهای با حضور دیسپاچینگ برق و مقامات عالی وزارت نیرو برگزار شود و چنانچه پیشنهاد مورد نظر استان عملیاتی شود بخش زیادی از مشکل حل میشود.
مخلص الائمه در ادامه گفت: روز جاری یک میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه اختصاص داده شده که انتظار میرود نیروگاه و شرکت گاز این میزان سوخت گاز را یه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب افزایش دهند.
او با اشاره به آلایندگی نیروگاه شازند جانمایی این نیروگاه را از ابتدا اشتباه دانست.
نماینده عالی دولت در استان مرکزی گفت: بر اساس اطلاعات به دست آمده، مسئله نیروگاه حل نمیشود مگر اینکه از مدار خارج شود، اما این امر مقدور نیست.
مخلص الائمه تاکید کرد: حلقه مدیریتی استان با جدیت این موضوع را پیگیری میکند و در اولویت اقدامات خود قرار داد.
او ادامه داد: در ماههای اخیر اقداماتی انجام و مسیرهای مختلفی از جمله فیلتراسیون و مازوت کم سولفور طی شده، اما مهمترین آن، بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک است که این مهم به عنوان ابلاغیه و مصوبه سفر رئیس جمهور به استان مطرح است.
استاندار مرکزی همچنین مقابله با پدیده آلودگی هوا جزو تکالیف همه دستگاههای اجرایی استان دانست و گفت: مقابله با پدیده آلایندگی هوا جزو تکالیف تمام دستگاههای اجرایی استان است، اما ماموریت هر دستگاه در راستای تحقق این هدف متفاوت است.
مخلص الائمه افزود: در خصوص مقابله با پدیده آلایندگی هوا باید یک دستورالعمل واحد وجود داشته باشد و این نوع نگرش که یک دستورالعمل برای تابستان و یک دستورالعمل برای زمستان ارائه شود، اشتباه است و باید در این راستا تدابیر ویژهای اندیشیده شود هرچند که اقدامات مناسبی در استان در حال انجام است.
او با بیان اینکه باید مطابق با وضع مطلوب و موجود برنامه ریزی لازم انجام شود گفت: در زمستان با یک ناترازی گاز مواجهیم و در کشور در این فصل میزان مصرف برق باید ۱۰ درصد کاهش پیدا کند تا زمستان بدون دغدغه جدی سپری شود.
مخلص الائمه عنوان کرد: صنایع و مصرف کنندگان که مصرف بیش از یک مگاوات دارند باید کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق داشته باشند، همچنین در مصرف گاز نیز کاهش حداقل ۶ درصدی باید در دستور کار قرار گیرد.
او در ادامه گفت: در زمستان همه نگرشها معطوف به مصرف کننده نهایی و همان مصرف خانگی است که انتظار میرود اصلاح الگوی مصرف را دستور کار خود قرار دهند و رسانهها موظف هستند در خصوص بهینه سازی و تشویق مردم به کاهش مصرف گاز اطلاع رسانی لازم را انجام دهند.
مخلص الائمه بیان کرد: همگان باید در خصوص تکالیف دستگاهی خود به منظور تامین انرژی پایدار یرای زمستان اقدامات لازم را انجام دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی در خصوص مازوت سوزی نیروگاه چندین سال تلاش شد به گونهای که ۲ سال مازوت سوزی به طور کل قطع شده بود، اما با افزایش مصرف گاز، مصرف مازوت نیز مجدد آغاز شد و امسال در فصل سرما، مازوت سوزی از سالهای گذشته زودتر آغاز شد و در صورت ادامه این روند، میزان مازوت سوزی افزایش مییابد.
زندیه وکیلی افزود: راهکار رفع این مشکل در بلندمدت، بهره گیری از گاز است در کوتاه مدت، موضوعی به ذهن ما نمیرسد جز اینکه برق کمتر تولید شود، پیک مصرف برق در تابستان و اکنون پیک مصرف، گاز است پس میتوان برق را کمتر و یا گرانتر تولید کرد به این معنی که به جای مازوت از سوختهای گرانتر از جمله ال پی جی بهره گیری شود.
او تاکید کرد: برای تحقق این مهم باید در سطح عالی تصمیم گیری شود و از نماینده عالی دولت در استان مرکزی تقاضا داریم این مهم را در سطح کلان پیگیری کنند هرچند که بنده شهادت میدهم روزی نبوده که استاندار دغدغه این موضوع را نداشته باشد.
زندیه وکیلی گفت: نیروگاهی نیست که از ۲ نوع سوخت بهره گیری کند و تاثیری بر محیط زیست انسان نداشته باشد.
زندیه وکیلی گفت: در خصوص اجرای فیلتراسیون نیروگاه چندین نشست برگزار شد و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که هزینه فیلتراسیون بسیار بالا و غیرمنطقی است به طوری که ایجاد یک نیروگاه دیگر مقرون به صرفهتر است.
او بیان کرد: تنها مسئول رفع این مشکل در بازه زمانیکوتاه مدت، وزارت نیرو است که میتواند با انعقاد قراردادی، مازوت کم سولفور برای نیروگاهها تهیه کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی در خصوص کمیته اضطرار و تعطیلیها بیان کرد: در چند روز گذشته وزش باد اجازه نداد، هیچکدام از دستگاهها به شرایط وخیم برای تعطیلی برسند، اگر نیروگاه به همین منوال مازوت سوزی را ادامه دهد باید در سطح ادارات، تعطیلی را در دستور کار قرار دهیم.
سرپرست اداره کل محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون در استان مرکزی ۹۰ روز ناسالم ثبت شده که ۹ روز نسبت به سال گذشته کمتر بوده است.
یوسفی افزود: استان مرکزی در مقایسه با هشت کلانشهر آلوده کشور، سال گذشته رتبه سوم را داشته که امسال به رتبه پنجم رسیده است.
او تاکید کرد: بیشترین میزان آلودگی استان در سال جاری مربوط به تیرماه و کمترین آن در شهریور ماه ثبت شده است.
سرپرست محیط زیست استان مرکزی گفت: آلاینده ۲۴ ساعته از ابتدای سال تا کنون ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون بوده است و آلایندهای که از ابتدای سال تاکنون به صورت لحظهای در شهرهای اراک و شازند، بالاتر از استاندارد بوده، آلاینده ازن در تابستان بوده است.
شیخی مهرآبادی افزود: در راستای رفع و کاهش مشکل آلایندگی هوا ناشی از مازوت سوزی در ۲۰ مهرماه با شرکتهای دانش بنیان قراردادی منعقد کردیم که امید است در این راستا بتوان راهکارهای ویژهای اندیشید.
مدیر عامل شرکت گاز استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: گاز تولیدی در تمام فصول مصرف میشود و میزان بسیار جزئی معادل ۲درصد صادر میشود.
سمیعی افزود: در فصل گرم سال ۷۰ درصد گاز تولیدی به بخش صنعت و در فصل سرما نیز بیشترین گاز مصرفی به بخش خانگی اختصاص داده میشود.
او با بیان اینکه سال گذشته پیک مصرف روزانه گاز خانگی ۶۰۰ میلیون مترمکعب بود گفت: متاسفانه میانگین دما در منازل بالای ۲۷ درجه است که انتظار میرود مردم اصلاح الگوی مصرف را مدنظر ویژه قرار دهند و با ۳۰ درصد صرفه جویی میتوان مشکلات این حوزه را تا حد زیادی کاهش داد.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۹۰ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.