کاهش آلودگی با اجرای طرح فیلتراسیون صنایع
استاندار مرکزی : فیلتراسیون نیروگاه شازند از جمله ضروری ترین کار در کاهش آلودگی هوا است و دیگر صنایع آلاینده هم موظف به اجرای مصوبات کارگروه هستند.
کارگروه کاهش آلودگی هوا فیلتراسیون نیروگاه شازند از جمله ضروریترین کار در کاهش آلودگی هوای اراک است.
استاندار مرکزی با بیان این خبر در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان با بیان این خبر افزود تاکنون فیلتراسیون انجام نشده و اولین کار مهم همین موضوع است.
مخلص الائمه با اشاره به اینکه در آستانه فصل سرما هستیم گفت نصب فیلتر راهکاری برای استفاده نکردن از ماززوت و یا استفاده از مازوت با درصد آلایندگی پایین است.
وی با بیان اینکه در زمینه کاهش آلودگی هوا نیازمند مشارکت مردم هستیم افزود تلاش برای انتقال آند سازی کارخانه آلومینیم سازی اراک نیز باید انجام شود.
کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی کارگروه کاهش آلودگی هوا استان مرکزی
استاندار مرکزی با اشاره به خروج دود سیاه در چند روز اخیر از آلومینیم سازی اراک از مدیران این واحد خواست در صورت نقد این موضوع از سوی مردم اطلاعیهای در مورد دلایل آن ارائه شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی هم گفت: با وجود فشارهای بسیار، نیروگاه حرارتی شازند در تابستان ۱۴۰۱ مازوت استفاده نکرد.
زندیه وکیلی ۲۲ شهریورماه در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی اظهار کرد: مطالعات خوبی جهت بروزرسانی طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک انجام شده است، اما راهبردهای بهتری انتظار میرفت، به طوری که این بازنگری در حد طرح اولیه که به تصویب هیات وزیران رسید، باشد. البته لازم است که نتیجه نهایی این طرح که گردش کار بسیار طولانی داشته به محیط زیست کشور ارسال شود تا در کارگروه زیربنایی کشور مطرح و مصوب شود.
وی تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد طرح جامع مصوب هیات وزیران در سال ۱۳۸۶ اجرایی شده و بخشی از آن هنوز باقی مانده است.
زندیه وکیلی بیان کرد: جلسهای با تمامی دانشگاههای استان برگزار شد تا طرحهای خود را برای کاهش سولفور از مازوت در نیروگاه حرارتی شازند ارائه کنند و شرکت تولید برق کشور نیز در این راستا فعالیتهای بسیاری در امر کاهش سولفور از مازوت انجام داد.
وی گفت: برای اولین بار شاهد اعمال فشار برای مصرف مازوت در نیروگاه بودیم که با پافشاری مجموعه استان و تامین گاز این مجموعه صنعتی خوشبختانه یک قطره مازوت سوزانده نشد.
معاون استاندار مرکزی افزود: برای پایش آنلاین فعالیت این مجموعه باید به سرعت کار انجام گیرد و اگر با یک شرکت داخلی قرارداد منعقد شده است، باید زمانبندی نصب آن به کارگروه اعلام شود.
وی با بیان اینکه نیروگاه در وضعیت فعلی زمانی که گاز مصرف میکند خروجی استانداردی دارد و اگر مازوت نیز سولفورزدایی شود، همچنان این خروجی استاندارد خواهد بود گفت: در این راستا باید پایش آنلاین داشته باشیم. اگر سولفورزدایی انجام شود، فیلتراسیون نیز ضرورتی ندارد چراکه هزینهای بسیار بالا به همراه خواهد داشت.
زندیه وکیلی در خصوص تامین زیرساختهای مورد نیاز پروژه آندسازی در شهرک صنعتی خیرآباد در زمان بهره برداری افزود: گاز مورد نیاز این پروژه قطعا امسال تامین میشود و برای مسیر دسترسی و ارتباطی نیز رایزنیهایی صورت گرفته و برای اختصاص آب نیز هیچ مشکلی وجود ندارد، در زمان ساخت پروژه مواردی همچون خاکی بودن جاده دسترسی امری طبیعی است و مشکلی در این رابطه وجود ندارد.
وی تاکید کرد: مسیر برای دریافت تسهیلات هموار شد، اما شرکت ایرالکو نتوانست تضامین بانکی را تامین کند و امروز تنها خواسته ما زمانبندی دقیق و اجرایی برای اتمام پروژه است تا براساس آن مطالبه گری داشته باشیم.
در این جلسه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: قطب صنعتی بوعلی و منطقه اناربار دلیجان در ۲ کیلومتری شهر دلیجان واقع شده است و دارای ۱۱۰ واحد صنعتی است.
مصطفوی تصریح کرد: به دلیل وجود مشکلاتی، چون عدم ساماندهی منطقه، نزدیکی به مناطق مسکونی، نداشتن تصفیه خانه فاضلاب، عدم مدیریت پسماند و ... از استقرار صنایع در این منطقه جلوگیری شد، اما اخیرا تقاضا برای استقرار واحدهای صنعتی در قطب افزایش یافته است.
وی همچنین گفت: چند روزی است که دودی از کارخانه آلومینیوم اراک متصاعد میشود که پیگیری شده و مراتب به مراجع قضایی اعلام شده است.
مدیر کارخانه ایرالکو در خصوص پروژه انتقال آندسازی به خیرآباد گفت: در سال ۱۳۹۴ دولت اختیار استفاده از ۱۳۵ میلیارد تومان تسهیلات را داده بود که تا امروز عملیاتی نشده است و لازم است که همکاری در حوزه امور بانکی انجام گیرد، از طرفی برای نصب ماشین آلات نیازمند زیرساخت آب، برق، گاز و جاده هستیم.
رضایی تصریح کرد: تلاش بر این که پروژه زودتر تمام شود چراکه هزار فرصت شغلی ایجاد میکند و ۲۰۰ میلیون دلار ارزبری را کاهش میدهد.
وی با اشاره به اینکه ۴۳ درصد پیشرفت در پروژه آندسازی حاصل شده است، افزود: بالغ بر ۲۳ میلیون دلار از تجهیزات خریداری شده است، اما یکی از چالشهای اصلی مباحث مالی است و تاکنون یک سنت به پروژه اختصاص نیافته است در حالی که برای جهش ویژه نیازمند بودجه و منابع مالی ویژه هستیم، البته خوشبین هستیم که تا پایان ۱۴۰۲ کار تمام شود و در نیمه نخست ۱۴۰۳ راه اندازی اولیه انجام گیرد.
رضایی بر لزوم ارائه خدمات شرکتهای داخلی به پروژه تاکید کرد و گفت: با شرکتهایی رایزنی شده است که آجر مورد نیاز تامین شود، اما طبق برآوردها برای تامین آجر مورد نیاز و توان شرکتها ۵۸ ماه زمان نیاز است و اگر در این راستا اقدام ویژه انجام نگیرد باید آجر وارد کنیم.
وی در خصوص دودی که اخیرا از شرکت آلومینیوم اراک متصاعد شده اظهار کرد: این دود ناشی از راه اندازی دیگ برای کاهش ۱۰۰ مگاواتی مصرف انرژی است.
وی با بیان اینکه در راستای کاهش مصرف برق، ۶۳ دیگ از واحد احیای قدیم و ۱۷ دیگ از احیای جدید از مدار خارج شد، تاکید کرد که دیگ جدیدی وارد مدار نشده است.
مصطفوی در پایان این نشست انتقال آند سازی کارخانه آلومینیم سازی اراک به خیرآباد تا شش ماه اول سال ۱۴۰۳ فیلتراسیون نیروگاه شازند و سامان دهی صنایع پراکنده را از مصوبات این نشست دانست.