مسکن ۱۰۰ درصد قابل بازیافت و ارزانقیمت با پرینتر سهبعدی
پژوهشگران خانهای ۵۵.۷ مترمربعی با پرینتر سهبعدی و از محصولات جنگلی ۱۰۰ درصد قابل بازیافت ساختهاند که نه تنها قیمت ساخت آن بسیار ارزان است، بلکه خانهای دوستدار محیط زیست محسوب میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، استفاده از پرینترهای سهبعدی در ساخت محصولات مختلف در سراسر جهان به موضوعی عادی تبدیل شده است. این بار محققان دانشگاه مین و آزمایشگاه ملی اوک ریج با هدف ساخت مسکن ارزانقیمت و قابل بازیافت، طرحی را شروع کرده و آن را با موفقیت به پایان رساندند.
این خانه قابل بازیافت که BioHome ۳ D نام دارد، بهصورت کامل قابلیت بازیافت دارد و خانه دوستدار محیط زیست محسوب میشود.
در یک بازه زمانی نسبتاً کوتاه، خانههای پرینت سه بعدی در سراسر جهان رونق پیدا کردهاند و از این فناوری برای ساخت انواع سرپناه استفاده میشود. معمولا در ساخت خانههای سهبعدی از سیمان و بتن استفاده میشود. در طرح خانه دوستدار محیط زیست BioHome ۳ D، بهجای استفاده از سیمان و بتن یا برخی مواد ساختمانی معمول، از الیافت چوب و رزینهای طبیعی استفاده شده است. در واقع این خانه سهبعدی با محصولات جنگلی ساخته شده که همگی قابل بازیافت هستند.
دکتر «حبیب داغر»، مدیر اجرایی مرکز سازهها و کامپوزیتهای پیشرفته دانشگاه مین، میگوید: تکنولوژیهای زیادی برای چاپ سهبعدی خانهها در حال توسعه هستند، اما برخلاف BioHome ۳ D، بیشتر آنها با استفاده از بتن چاپ میشوند. برخلاف فناوریهای موجود، کل BioHome ۳ D از جمله کف، دیوار و سقف که همگی چاپ شده هستند، از مواد زیستی ۱۰۰ درصد قابل بازیافت هستند.
این خانه با چاپگر سه بعدی دانشگاه مین ساخته شده است که قبلاً بزرگترین قایق پرینت سه بعدی جهان را تولید کرده بود. بهجای مواد اولیه معمولی مانند مخلوطهای سیمانی، این چاپگر برای کار با مواد اولیه زیستی و تجدیدپذیر توسعه یافته است. متراژ این خانه دوستدار محیط زیست ۵۵.۷ مترمربع است و در سریعترین زمان ممکن برپا شده است.