عجیبترین باورهای دنیا که تا به حال نشنیدهاید!
بعضی باورهای عامیانه که ظاهر علمی دارند بهقدری درست به نظر میرسند که شاید باور نکنید ریشه در واقعیت نداشته باشند.
به گزارش
سرویس وبگردی سازمان صدا وسیما، شنیدههایی که دهان به دهان منتقل شده و در گوشهای از ذهن همه ما جای گرفتهاند یا نادرستی آنها پس از سالها مشخص شده است. هر شهروند باسواد و تحصیلکردهای در روزگار کنونی خوب است این باورها را بشناسد و در ذهن خود آن را تصحیح کند. در ادامه برخی از تصورات نادرست رایج را که به دنیای علم مربوط میشود بررسی کردهایم.
رنگ خون در داخل بدن آبی است!
شاید این باور نادرست را شنیده باشید که خون درون بدن ما وقتی به سمت ریهها میرود آبی است، زیرا اکسیژن کمی دارد و زمانی که در معرض هوا قرار میگیرد یا اکسیژن تازه کافی دریافت میکند قرمز میشود. از آنجا که رگهای ما به رنگ آبی مایل به سبز هستند، این ایده منطقی به نظر میرسد. اما واقعیت این است که خون انسان در داخل بدن همان رنگ قرمز را دارد که بیرون از بدن به آن رنگ دیده میشود. این رنگ قرمز زمانی که خون، غنی از اکسیژن است روشنتر و زمانی که به اکسیژن تازه نیاز دارد تیرهتر است، اما به هر حال قرمز است. بافت پوشاننده رگها بر نحوه جذب و پراکنده شدن نور تاثیر میگذارد، به همین دلیل خونی که در داخل بدن در گردش است آبی به نظر میرسد
خفاشها کور هستند!
چشم بیشتر خفاشها بسیار کوچک و اندامی نهچندان پیشرفته است و این پستانداران پرنده، بینایی ضعیفی دارند؛ با این حال هیچکدام از آنها کور نیستند. خفاشها در واقع سیاه و سفید میبینند و در شب دید خوبی دارند. این پرندگان گیرندههای رنگ را ندارند. شاید این باور نادرست در مورد کور بودن خفاشها از این واقعیت ناشی شود که خفاشها در نور روز به خوبی ما نمیبینند، یا به این دلیل که دارای سونار یا ردیاب صوتی هستند و میتوانند بدون داشتن دید حرکت کنند. خفاشها بهویژه در مسیرهای طولانی که فراتر از بازه پژواکیابی است از بیناییشان در راهیابی کمک میگیرند.
همه دایناسورها با برخورد یک سیارک به زمین منقرض شدند!
حتما شنیدهاید که عامل انقراض دایناسورها برخورد یک سیارک به زمین بوده است، اما واقعیت این است برخورد سیارک تمامکننده کار نبوده است. رویداد انقراض K-T یا انقراض جمعی کرتاسه، پالئوژن که ۶۵ میلیون سال پیش رخ داد، حدود ۸۰ درصد از کل موجودات گیاهی و جانوری روی سیاره را از بین برد. این برخورد، منجر به آغاز یک دوره زمستان طولانی شد که در نتیجه آن، فتوسنتز گیاهان و پلانکتونها متوقف شد. تاثیرات برخورد سیارک و وقوع این زمستان جهانی همه حیوانات چهارپا را که بیش از ۲۲ کیلوگرم وزن داشتند، از بین برد. با این حال، برخی از گونههای کوچک دایناسورها زنده ماندند و به پرندگان امروزی تبدیل شدند.