مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: بیش از ۲ هزار و ۱۸۸ هکتار (در حدود ۵۰ درصد) مزارع چغندرقند این شهرستان در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه به روشهای نوین آبیاری مجهز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی،علی دیانتی اظهار کرد: در سال زراعی گذشته در مجموع چهار هزار و ۱۰۰ هکتار چغندرقند در این شهرستان کشت شده بود که از این مقدار بیش از ۲ هزار و ۱۸۸ هکتار (در حدود ۵۰ درصد) در راستای کاهش مصرف آب به روش های نوین کشت و آبیاری شد.
وی با اشاره به تحقق سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه و توسعه و ترویج تکنیک های جدید آبیاری با رویکرد کاهش مصرف آب در کشت محصول چغندرقند اضافه کرد: در این راستا تجهیز اراضی به سامانه آبیاری تحت فشار بارانی در یک هزار و ۳۱۰ هکتار و استفاده از نوار آبیاری تیپ در ۱۶۰ هکتار انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار کرد: تغییر آرایش کشت و توسعه و ترویج الگوی کشت جوی و پشته «۶۰×۴۰» در سطح ۷۲۰ هکتار، کشت چغندرقند به صورت نشایی در سطح یک و نیم هکتار، واکاری با نشا در سطح هشت هکتار و استفاده از ارقام مقاوم به خشکی، در حد قابل توجهی مصرف آب در این محصول کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: کاهش تعداد دفعات آبیاری و میزان آب مصرفی، یکنواختی مزرعه، صرفه جویی در مصرف نهاده های کشاورزی از قبیل بذر، کود و سموم کشاورزی، سهولت کنترل علفهای هرز و کاهش هزینه های کارگری در عملیات وجین ، کاهش خطرات سرمازدگی بهاره، خسارت آفات و بیماریهای گیاهی و افزایش عملکرد محصول تولیدی از مزایای روش کشت نشاء است.
دیانتی افزود: با تصویب دولت امسال این محصول با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۲ هزار و ۱۱۷ تومان با عیار ۱۶ از کشاورزان خریداری میشود که نسبت به سال گذشته برای هر کیلوگرم ۸۷۰ تومان افزایش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اضافه کرد: هماهنگیهای لازم با کارخانههای قند آذربایجانغربی و این شهرستان در خصوص تسریع در تحویل محصول چغندرقند جهت آزادسازی اراضی زیر کشت این محصول و پرداخت به موقع مطالبات چغندرکاران انجام گرفته است.
وی افزود: از ابتدای فصل برداشت (اواخر شهریور) این محصول تاکنون بیش از ۱۴۱ هزار تُن چغندرقند از مزارع این شهرستان برداشت و تحویل کارخانه قند شده است و پیش بینی می شود حدود ۲۵۰ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.