پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت:پیش بینی میشودتا پایان فصل برداشت ۲۵۰ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول در سطح شهرستان برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، علی ديانتي، در حاشیه بازدید از مزارع چغندرقند میاندوآب اظهارکرد: امسال 4 هزار و 100 هکتار از اراضی شهرستان میاندوآب به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافته بود و از ابتدای فصل برداشت این محصول تاکنون بیش از 141 هزار تُن چغندرقند از مزارع این شهرستان برداشت و تحویل کارخانه قند شده است .
وی اضافه کرد: این محصول با نرخ تضمینی هر کیلوگرم 21 هزار ریال (بر مبنای عیار 16 درصد) از کشاورزان خریداری میشود.
دیانتی خاطر نشان کرد: در راستای تحقق سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه ، توسعه و ترویج تکنیک های جدید آبیاری با رویکرد کاهش مصرف آب در کشت محصول چغندرقند ، با تجهیز اراضی به سیستم آبیاری تحت فشار بارانی در سطح یک هزار و 310 هکتار، استفاده از نوار آبیاری تی تیپ در سطح 160 هکتار، تغییر آرایش کشت ،توسعه و ترویج الگوی کشت جوی و پشته 60×40 در سطح 720 هکتار، کشت چغندرقند بصورت نشائی در سطح یک و نیم هکتار، واکاری با نشاء در سطح 8 هکتار و استفاده از ارقام مقاوم به خشکی، در حد قابل توجهی مصرف آب در این محصول کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: توسعه کشت نشائی چغندرقند از برنامه های اولویت دار جهاد کشاورزی است و در این راستا خزانه تولید نشاء چغندرقند در روستای گوگ تپه شهرستان میاندوآب به مساحت 4 هکتار، که بعد از مرکز استان، بزرگترین خزانه تولید نشاء در سطح استان می باشد؛ احداث شده و در چند سال اخیر علاوه بر تامین نیاز شهرستان، در سایر شهرستانهای استان نیز توزیع می شود.
دیانتی ، کاهش تعداد دفعات آبیاری و میزان آب مصرفی، یکنواختی مزرعه، صرفه جویی در مصرف نهاده های کشاورزی از قبیل بذر، کود و سموم کشاورزی، سهولت کنترل علفهای هرز و کاهش هزینه های کارگری در عملیات وجین ، کاهش خطرات سرمازدگی بهاره، خسارت آفات و بیماریهای گیاهی و افزایش عملکرد محصول تولیدی را از مزایای این روش کشت برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اذعان داشت: به دلیل وجود تعداد پنج کارخانه قند در سطح استان آذربایجان غربی بویژه کارخانه قند در شهرستان میاندوآب که از صنایع قدیمی این شهرستان می باشد ، کشت چغندرقند از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی در این شهرستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.