شهردار تبریز با اشاره به برنامه ریزی شهرداری برای توسعه ۴۰۰ هکتاری فضای سبز این شهر گفت: برای توسعه این میزان فضای سبز، احیای قناتهای شهر ضروری است.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارش کارشناسان، میانگین بارش سالانه تبریز ۳۳۰ میلی متر است اظهار کرد: این میزان بارش به استاندارد جهانی نزدیک است و از این رو تبریز با مشکل کم آبی مواجه نیست.
شهردار تبریز ادامه داد: با توجه به اینکه مقدار قابل توجهی از نزولات آسمانی تبخیر شده و مقداری نیز به دلیل ترکیب شدن با نمک غیرقابل استفاده میشود، احیای قناتهای این شهر برای تامین آب مورد نیاز برای توسعه فضای سبز شهری لازم است.
هوشیار با اشاره به موفقیت تجربه احیای قنات امام جمعه در منطقه ۵ شهرداری تبریز اضافه کرد: اگر بتوان قناتهای تبریز را احیا کرد، موضوع کمبود آبهای سطحی تا حدودی مرتفع میشود.
وی یادآوری کرد: میزان آسفالت در شهرها نیز افزایش یافته و این موضوع نیز باعث تبخیر و هدررفت آب شده و از سوی دیگر سیاست غلط نمک پاشی در سالهای گذشته نیز در کاهش کیفیت و سختی آب اثرگذار بوده است.
هوشیار با بیان اینکه با احیای قناتها میتوان خاک را مرطوب نگه داشت افزود: اگر چند سال در مدیریت انرژی تجدیدناپذیر تمرکز کرده و برنامه ریزی شود، میتوان وضعیت فضای سبز شهر را بهبود بخشید.
بر اساس اعلام کارشناسان حوزه فضای سبز، سرانه کمی فضای سبز تبریز شامل تمامی فضاهای سبز در اختیار شهرداری حدود ۱۶ مترمربع و سرانه کیفی فضای سبز شامل پارکها حدود ۴.۷ مترمربع است.
بر اساس استاندارد سرانه کمی فضای سبز باید ۲۵ مترمربع و سرانه کیفی فضای سبز حدود ۱۵ مترمربع باشد.