گردو سرشار از چربیهای طبیعی، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است.
گردو؛ سرشار از آنتی اکسیدان
خاصیت آنتی اکسیدانی گردو ناشی از وجود ویتامین E، ملاتونین و ترکیبات گیاهی به نام پلی فنولهای موجود در آن که به طور خاص در پوست گردو دارای میزان بیشتری است.
خوردن گردو بعد از هر وعده غذایی مانع از آسیب اکسیداتیو کلسترول LDL “بد” در بدن میشود، میزان بالای کلسترول بد خون باعث تصلب شرائین و مسدود شدن رگها میشود که خطرات زیادی برای سلامتی دارد و با مصرف گردو میتوان از این آسیب در امان بود.
گردو سرشار از امگا
در گردو مقادیر زیادی چربی امگا وجود دارد که برای سلامت بدن بسیار مفید هستند. امگا یکی از چربیهای مفید است که باید در رژیم غذایی گنجانده شود.
مصرف روزانه چربی گیاهی امگا سه که به میزان زیادی در گردو یافت میشود، از بروز مشکلات قلبی به میزان ۱۰ درصد پیشگیری میکند.
کاهش التهاب
التهاب ریشه بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، بیماری آلزایمر و سرطان است که میتواند ناشی از استرس اکسیداتیو باشد.
پلی فنول موجود در گردو میتواند به مبارزه با این استرس اکسیداتیو و التهاب کمک کند.
کاهش خطر ابتلا به انواعی از سرطان با مصرف گردو
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده تا مصرف گردو خطر ابتلا به برخی از سرطانهای خاص از جمله سرطان سینه، پروستات و کولورکتال را کاهش میدهد.
علاوه بر این، گردو دارای خواص هورمونی است که باعث میشود تا مشکلات مربوط به هورمون را در بدن متوقف کند و همین خاصیت گردو هم به کاهش خطر ابتلا به سرطانهای مرتبط با هورمون، به ویژه سرطانهای سینه و پروستات کمک میکند.
کنترل وزن با خوردن گردو
کالری گردو کم است به همین دلیل افرادی که مشکل چاقی دارند میتوانند از این ماده مغذی در برنامه غذایی خود استفاده کنند.
گردو باعث کنترل اشتها میشود و اگر میخواهید در وعدههای غذایی میزان کمتری غذا بخورید، حتما از گردو غافل نشوید.
مطالعات نشان میدهد اضافه وزن باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت و قند خون میشود. خوردن گردو ممکن است به کنترل قند خون توسط مکانیزمی فراتر از تاثیر آن بر کنترل وزن کمک کند و اثرات مفید بیشتری داشته باشد.
پایین آوردن فشار خون از خواص گردو
فشار خون بالا عامل مهم و خطرناکی برای بیماریهای قلبی و بروز سکته است. مطالعات نشان میدهد که خوردن گردو ممکن است به کاهش فشار خون در افرادی که فشار خون بالا دارند و در افراد سالم در هنگام استرس کمک کند.
حفظ سلامت مغز با گردو
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده مواد مغذی در گردو از جمله چربیهای غیر اشباع، پلی فنولها و ویتامین E میتوانند باعث کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب در مغز شوند.
مطالعات در افراد مسن نشان داده که خوردن گردو به منظور عملکرد بهتر مغز از جمله سرعت پردازش سریع، انعطاف پذیری ذهنی و حافظه بهتر بهترین گزینه برای انتخاب است.
افزایش چربیهای مفید در خون
سطح بالای کلسترول LDL “بد” و تری گلیسیرید به مدت طولانی با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ارتباط دارد. مصرف مداوم گردو به کاهش کلسترول خون بسیار کمک میکند.
مصرف گردو یک رژیم غذایی در دسترس
بهترین پیشنهاد خوردن گردو به صورت میان وعده در طول روز است، بویژه در بچهها این کار بسیار مفید است چرا که آنها در حال رشد هستند و همین امر باعث میشود تا نیازهای آنها تامین شود.
سایر روشهای مصرف گردو:
خوردن گردو به همراه سالاد و سبزیهای سالم، مصرف گردو همراه با سیب زمینی، مصرف گردو با غلات و نان سبوس دار، خوردن گردو با مرغ و ماهی، مصرف گردو با ماست و نان جو دوسر، خوردن گردو با هر نوع ساندویچ طبخ غذاهای خانگی با گردو و مصرف گردو با ماکارونی و پاستا از جمله روشهای مصرف این خوراکی پر فایده است.
مضرات زیاده روی در مصرف گردو
باید بدانید که مصرف بیشتر از پنج عدد گردو به صورت روزانه خطرناک است.
چربی موجود در گردو در زمره چربیهای مفید و طبیعی به شمار میرود، اما گردو جزء مواد غذایی پر چرب نیز به شمار میرود و نباید در استفاده از آن افراط کنید.
یکی از اثرات ناشی از مصرف زیاد گردو این است که باعث ورم معده و زخم و له شدگی در دهان میشود.
به افراد گرم مزاج توصیه میشود که در مصرف گردو جانب احتیاط را رعایت کنند و بعد از مصرف گردو دهان خود را بشویند و سپس سرکه یا آب انار بخورید تا تاثیر گرمی آن از بین برود.
افرادی که با مشکل معده و کبد درگیر هستند، گردو را از رژیم غذایی خود حذف کنند. همینطور افرادی که دچار حساسیت هستند، به مقدار کم گردو را مصرف کنند.