پخش زنده
امروز: -
سبزیها سرشار از فیبر، آنتیاکسیدان و مواد معدنی هستند و سلامت بدن ما را تضمین میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ سبزیها مقدار بسیار زیادی مواد مغذی و مفید برای بدن دارند و برای افزایش سلامت خود بهتر است انواع مختلف سبزیها را مصرف کنید تا از مزایا و خواص منحصربهفرد آنها بهرهمند شوید.
اسفناج
این سبزی نیاز روزانه بدن را به ویتامین A و K تأمین میکند. اسفناج همچنین منبع مهم آنتیاکسیدانهایی است که باعث کاهش خطر ابتلای افراد به انواع بیماریها میشود سبزیهایی مانند اسفناج که برگهایی بهرنگ سبز تیره دارند حاوی مقادیر زیادی از ۲ آنتیاکسیدان بتاکاروتن و لوتئین هستند که موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان میشوند.
هویج
هویج مملو از ویتامین A است، بتاکاروتن آنتیاکسیدانی است که باعث رنگ نارنجی روشن هویج میشود و به پیشگیری از سرطان کمک میکند.
پژوهشها نشان میدهد که هویج میتواند خطر ابتلا به سرطان ریه را نیز کاهش دهد این ریشه خوراکی سرشار از بسیاری از مواد مغذی دیگر مانند پتاسیم و ویتامینهای C و K است.
کلم بروکلی
کلم بروکلی مقدار زیادی ترکیب گیاهی گلوکوسینولات دارد که محصول جانبی آن سولفورافان است. بر اساس تحقیقات سولفورافان خطر ابتلا به سرطان را کاهش چشمگیری میدهد. مصرف روزانه این سبزی نیاز روزانه بدن به ویتامین K و ۹۰درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین میکند و همچنین مقدار زیادی فولات، منگنز و پتاسیم دارد.
کلم بروکسل
کلم بروکسل حاوی مقداری آنتیاکسیدان کامفرول است که برای جلوگیری از آسیب سلولی مؤثر است. کامفرول خواص ضدالتهابی دارد که میتواند با سرطان مبارزه کند.
این سبزی غنی از فیبر است و باعث افزایش کارکرد رودهها، سلامت قلب و مهار قند خون میشود. کلم بروکسل حاوی مقادیر زیادی فولات، منیزیم، پتاسیم و همچنین ویتامینهای A، C و K است.
سیر
ترکیب فعال اصلی سیر آلیسین است که به تنظیم میزان قند خون و سلامت قلب کمک میکند. کسانی پودر سیر مصرف میکنند کاهش چشمگیر چربیهای دور شکم، کاهش فشارخون و تری گلیسیرید را تجربه کرده اند.
استفاده از پودر سیر در رژیم غذایی میتواند باعث کاهش مقاومت سلولها به انسولین شود.
کلمپیچ
کلمپیچ خام حاوی مقادیر زیادی پتاسیم، کلسیم، مس و ویتامینهای A، B، C و K است. خوردن کلمپیچ در کنار یک وعده غذای پرکربوهیدرات باعث جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون میشود.
نخودفرنگی
نخودفرنگی از سبزیجات نشاستهدار محسوب میشود و دارای پروتئین، ویتامینهای A، C و K و همچنین ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین و فولات است نخودفرنگی با افزایش تعداد باکتریهای مفید روده، به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. علاوه بر این، نخودفرنگی سرشار از ساپونین است؛ ساپونین گروهی از ترکیبات گیاهی است که اثرات ضدسرطانی دارند و ممکن است باعث کاهش تومورهای سرطانی شوند.
برگ چغندر
برگ چغندر کالری بسیار کمی دارد، اما حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی ضروری برای بدن، پروتئین و مقدار زیادی منگنز، منیزیم و ویتامینهای A، C و K است. این سبزی همچنین سرشار از ترکیبات گیاهی و آنتیاکسیدانهایی است که سلامت انسان را افزایش میدهد.
مارچوبه
مارچوبه سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف است و مکملی عالی برای رژیم غذایی محسوب میشود و مقدار زیادی سلنیوم، ویتامین K، تیامین و ریبوفلاوین دارد.
مصرف عصاره مارچوبه استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد و تا حدی از آسیب به کبد و کلیه جلوگیری میکند.
چغندر
چغندر ریشه خوراکی خوشرنگی است و مقدار مناسبی فیبر، فولات و منگنز را نیز تأمین میکند. این گیاه سرشار از نیترات است که بدن شما آن را به اکسید نیتریک تبدیل میکند. نیترات موجود در آب چغندر میتواند به کاهش فشارخون کمک کند.
کلم قرمز
کلم قرمز سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی است. کلم قرمز سرشار از آنتوسیانین یعنی گروهی از ترکیبات گیاهی که باعث رنگ خاص کلم قرمز و فواید متعدد آن میشوند.