رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفت: برای هزار و ۱۵۷ هکتار باغ مرکبات و کیوی کد QR صادر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، حجت الله علی محمدی در ارتباط زنده تلفنی با مجموعه خبری ۱۱ صبح شبکه استانی گفت: برای حضور موفق کیوی و مرکبات مازندران در بازارهای جهانی نیازمند رعایت استانداردهای تولید هستیم.
او با اشاره به مازاد تولید مرکبات و کیوی در مازندران گفت: تنها راه برون رفت از این وضع صادرات این محصولات بود که در صدور کد کیو آر یکی از راه های برون رفت از این وضع است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه سیاست های دولت در امضای تفاهم نامه با کشورهای هدف از جمله چین، روسیه و کشورهای اوراسیا برای صادرات محصولات کشاورزی استان روند خوبی گرفته است، افزود: با صدور کد کیو آر می توانیم محصولات خود را به کشورهای هدف صادر کنیم.
علی محمدی ادامه داد: در مذاکراتی که با کشورهای هدف داشتیم قرار شد تا محصولات، شناسه تولید کننده و شناسه تولید برای صادرات داشته باشند و تنها راه آن صدور کد کیو آر بود.
او افزود: هزار و ۱۵۷ هکتار در سامانه سماک که مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است تاکنون نام نویسی شد که ۵۰۰ هکتار مربوط به مرکبات و ۶۵۷ هکتار هم مربوط به کیوی است.
علی محمدی همچنین گفت: برای ۵۰ هکتار مرکبات در استان تاکنون گواهی ارتقای سلامت صادر و صادرات این محصول انجام شد و در مورد کیوی هم ۱۱۰ هکتار گواهی ارتقای سلامت در منطقه غرب و بابل صادر شد و محصولات ان هم به کشورهای هدف صادر شد.
او افزود: کارشناسان در حال بارگذاری اطلاعات ۱۰۰۰ هکتار دیگر از باغهای مازندران در این سامانه هستند که به محض تایید گواهی صادرات محصولات نیز انجام میشود.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه چین، هند، روسیه و کشورهای اتحادیه اوراسیا هدف بازارهای صادراتی هستند، گفت: صادرات مرکبات به روسیه و کشورهای اوراسیا انجام شده است، اما هنوز صادارتی به هند و چین نداشتیم که این موضوع در حال پیگیری است.