شورای عالی انقلاب فرهنگی، سند ستاد توسعه علم و فناوری در حوزه نانو را تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، در نشست امروز سهشنبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سند ستاد توسعه علم و فناوری در حوزه نانو بررسی شد و به تصویب رسید.
در این سند، شاخصهای مربوط به افزایش چشمگیر محصولات نانو در تولید ناخالص ملی با اولویتهای حوزه انرژی، سلامت، کشاورزی، آب، محیط زیست و ساخت و ساز، تعیین شده است.
تشکیل ستاد علم و فناوری در حوزه نانو در سال ۱۳۸۵ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و بر اساس آمار موجود در ۱۶ سال گذشته شاهد رشد چشمگیر در حوزه نانو بودهایم.
بر این اساس، در حالی که در حوزه چاپ مقالات علمی در سال ۲۰۰۱ رتبه پنجاه و هفتم جهان را داشتیم، امروز به رتبه چهارم رسیدهایم و نیز در ۵ سال گذشته، ۳۳۱ ثبت اختراع در سطح جهانی داشتهایم که ۲۷ درصد ثبت اختراعات بینالمللی را به خود اختصاص میدهد و بر اساس استانداردهای بینالمللی، رتبه پنجم جهان در حوزه نانو به جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد.
بر اساس آمار، رشد محصولات نانو از ۱۱ محصول در سال ۱۳۸۷ به ۱۲۶۶ محصول در سال ۱۴۰۱ و حجم گردش مالی در کسب و کارها و فروش محصولات نانو به ۲۰ هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان رسیده است.
اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی، انتشار ۱۱۲ هزار عنوان کتاب در سال ۱۴۰۰ و کسب رتبه نخست نشر در منطقه غرب آسیا و جهان اسلام را نشان دهنده میزان علاقه به کتاب و کتابخوانی در کشورمان عنوان کردند.
دستور دیگر نشست امروز سهشنبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بررسی صلاحیت ۳ عضو حقیقی هیئت امنای جهاد دانشگاهی بود که حمید رضا طیبی، عبدالحسین شاهوردی و کیوان مجیدزاده که جهاد دانشگاهی به این منظور پیشنهاد کرده است، مورد تأیید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفتند.
معاون علمی و فناوری جدید رئیس جمهور نیز بهعنوان عضو حقوقی، به اعضای هیئت امنای جهاد دانشگاهی اضافه شد.
اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، همچنین پیشنهاد رئیس فرهنگستان علوم پزشکی درباره عضویت محمد علی محقق و حسن امامی رضوی در هیئت امنای فرهنگستانها را تأیید کردند.