شلغم میوه نیست، بلکه ریشه گیاه است و ریشه و برگهای این گیاه قابل خوردن بوده و انواع ویتامینها و مواد مغذی را دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، شلغم از جمله خوراکیهای نام آشناست که در فصل سرما روانه بازار میشود و معمولا به صورت پخته و در غذاها مورد استفاده قرار می گیرد و خواص فراوانی دارد.
مصرف این ریشه گیاه خوراکی کنترل سطح قند خون و اثرات ضد دیابتی آن کمک میکند، بطوریکه در افزایش پاکسازی قند خون، کاهش تولید گلوکز (قند) توسط کبد و کاهش جذب کربوهیدرات نقش دارد، بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
بهبود خواب و خلق و خو با مصرف شلغم
علاوه بر این، کولین موجود در برگ شلغم میتواند به بهبود الگوی خواب، بهتر شدن خلقوخو، کمک به حرکت عضلات، یادگیری و حافظه نقش ایفا میکند.
کولین همچنین به حفظ ساختار غشای سلولی و انتقال تکانههای عصبی کمک میکند و التهاب مزمن را کاهش میدهد، ضمن اینکه فولات که در برگ شلغم هم یافت میشود، ممکن است با جلوگیری از تشکیل بیشازحد هموسیستئین در بدن، به کاهش افسردگی کمک کند.
هموسیستئین میتواند از رسیدن خون و سایر مواد مغذی به مغز جلوگیری کند، البته وجود بیش از حد آن در تولید هورمونهای ایجادکننده احساس خوب مثل؛ سروتونین، دوپامین و نورپینفرین که خلقوخو، خواب و اشتها را تنظیم میکنند، تداخل ایجاد میکند.
احتمال ابتلا به کمخونی را کاهش میدهد
کمبود آهن یکی از رایجترین انواع کمبودهای مواد مغذی در بدن است و مهمترین دلیل ایجاد کمخونی است، بنابراین مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C همراه با غذاهای سرشار از آهن، قابلیت جذب آهن را در بدن افزایش میدهد، برگ شلغم یکی از منابع غنی آهن و ویتامین C است و با مصرف آن میتوان خطر ابتلا به کم خونی را کاهش داد.