مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی می گوید: توسعه ضریب مکانیزاسیون گامی مهمی برای تامین امنیت پایدار محصولات کشاورزی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ عزیر کریمی در کارگروه کشوری آموزشی بازسازی کمباینهای فرسوده غلات که در شرکت کمباین سازی اراک برگزار شد از تولید سالانه ۱۲۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور خبر داد و گفت: ۷۰ درصد از این تولیدات، محصولات زراعی است.
او افزود: سالانه ۸۰ تا ۹۰ میلیون تن غلات شامل گندم، جو و ذرت در کشور توسط کمباینهایی که ۹۰ درصد آن ایرانی است برداشت میشود که جلوگیری از هدر رفت این محصولات استراتژیک با توسعه ضریب مکانیزاسیون از اهمیت بالایی برخوردار است.
کریمی گفت: امسال ۷ و نیم میلیون تن گندم در کشور به ارزش ۸۳ هزار میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شد، اما متاسفانه هر سال به دلیل فرسوده بودن ناوگان کشاورزی ۵ تا ۶ درصد این محصول ارزشمند به ارزش ۵ هزار میلیارد تومان به ضایعات تبدیل میشود.
سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی هم افزود: ریزش کمباینها یکی از مهمترین دلایل هدر رفت محصولات زراعی است که تلاش می کنیم با انعقاد تفاهم نامه شرکت کمباین سازی اراک با سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای مختلف کشور هزار دستگاه کمباین تعمیرات اساسی، ۲۰۰ دستگاه جایگزین و ۶۰۰ دستگاه جدید به ناوگان بخش کشاورزی افزوده شود.
اصغری گفت: این کارگاه آموزشی به منظور ترویج و توسعه مکانیزاسیون در بخش تولیدات زراعی کشور است و هدف گذاریها برای کاهش یک درصدی ضایعات گندم در بخش کشاورزی است که هزار میلیارد تومان صرفه جویی را درپی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم گفت: استان مرکزی با تولید سالانه بیش از ۳ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در رتبه ۱۰ کشور قرار دارد.
صفری افزود: این کارگاه یک روزه که با هدف توسعه ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی برگزار شد.
حمیدی فر مدیر عامل کارخانه کمباین سازی اراک هم کمک به نوسازی کمباینهایی که ۲۰ سال از عمر آنها میگذرد و بازسازی کمباینهایی که ۱۰ سال از زمان تولید آنها گذشته را با وام کم بهره بانکی و تسهیلات ارزان برای جلوگیری از هدر رفت محصولات کشاورزی و کاهش هزینههای کشاورزان، از عمده مزیتهای این طرح ملی عنوان کرد./