رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به افزایش تولید سوسپانسیونهای آنتی بیوتیک، گفت: طی چند هفته آینده ظرفیت تولید آنتیبیوتیکها به۷ میلیون عدد در ماه میرسد و پاسخگوی نیاز کشور خواهد بود.
وی افزود: دارو پس از تولید باید در مدت زمان مشخص به منظور انجام آزمایشهای سلامت، قرنطینه باشد که امیدوارم با تسریع در تولید، فشرده کردن زمان ماندگاری در کارخانه (قرنطینه) و سرعتی که در شرکت پخش اتفاق افتاده است، هفته آینده به شکل ملموسی میزان کمبودهای آنتی بیوتیک کاهش یابد و مردم برای تهیه آنتی بیوتیک مشکلی در مراجعه به داروخانه نداشته باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: وقتی قفسه داروخانهها از یک فراورده خالی میشود، نیاز بازار با افزایش تولید محصول و عرضه به بازار رفع نمیشود در چنین شرایطی حتماً باید با افزایش چند برابری تامین، پاسخگوی نیاز القایی نیز بود. با تلاش شبانه روزی تولیدکنندگان و تسریع در تامین و ترخیص مواد اولیه از گمرک، امیدواریم موجودی قفسه داروخانهها تا چند هفته آینده پاسخگوی مراجعهکنندگان باشد.
وی با تاکید بر لزوم حل مشکلات صنعت تولید، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات صنعت نقدینگی است که منابع شرکتها باید به موقع تامین شود؛ یعنی بانکهای عامل باید تسهیلات مورد نظر صنعت دارو را به شکل آنی در اختیار آنها قرار بدهند، گمرکات نیز باتوجه به اینکه ضریب مالیات بر ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱ درصد کاهش یافته باید این مورد را اصلاح کنند تا بتوانیم مواد اولیه تامین شده را در زمان مناسب از گمرک ترخیص کنیم. ماده اولیه باید در ماههای آتی به صورت منظم در اختیار صنعت قرار گیرد و چرخه تولید نیز به صورت منظم پاسخگوی بازار باشد.