باوجود اعلام رسمی نتایج انتخابات رژیم صهیونیستی تاکنون هیچ مقامی به جز زلنسکی پیروزی نتانياهو را تبریک نگفته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ اسرائیلیها روز سهشنبه اول نوامبر2022 برابر با 10 آبان 1401 در پنجمین انتخابات خود درطی چهار سال گذشته به پای صندوقهای رأی رفتند. این انتخابات نیزمانند انتخابات مشابه قبلی خود با رقابتی پر تنش بین دو اردوگاه مختلف شکل گرفت؛ یکی مخالف نخستوزیر سابق بنیامین نتانیاهو و دیگری حمایت از تلاش او برای بازگشت به قدرت. در حالی که پیش از برگزاری انتخابات تصور می شد حزب" بلوک رسمی" بنی گانتس در رتبه سوم قرار خواهد گرفت و با قرار گرفتن در کنار ائتلاف لاپید زمینه را برای پیروزی مجدد ائتلاف حاکم فراهم خواهد کرد اما به طورغیرمنتظره اعلام شد که حزب "صهیونیسم دینی" و همپیمان آن "قدرت یهودی" خود را به جایگاه سوم رسانده و موجبات بازگشت نتانیاهو را به قدرت فراهم کرده اند.
راستگراها و نژادپرست ها دور نتانیاهو حلقه زده اند
طبق اعلام کمیته انتخابات رژیم صهیونیستی ۶۴ کرسی ائتلاف پیروز شامل: ۳۲ کرسی حزب نتانیاهو (لیکود)، حزب صهیونیسم دینی به ریاست بتسلئیل سموتریتچ و همپیمان با حزب “قدرت یهودی” به ریاست ایتمار بن غفیر ۱۴ کرسی، حزب “شاس” ۱۱ کرسی و “یهدوت هتوراه” ۷ کرسی است.
کرسیهای احزاب دیگر نیز به این شکل تقسیم میشود: حزب “آیندهای وجود دارد” (یش عتید) به ریاست لاپید ۲۴ کرسی، «بلوک رسمی» به ریاست بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم ۱۲ کرسی، حزب “اسرائیل خانه ما” به ریاست آویگدور لیبرمن، وزیر دارایی اسرائیل شش کرسی، پنج کرسی لیست مشترک عربی، پنج کرسی لیست جبهه عربی تغییر و حزب کارگر نیز چهار کرسی به دست آوردند.
در این انتخابات حزب چپ گرای مرتز برای اولین بار در سه دهه گذشته از کسب حد نصاب لازم برای ورود به کنست بازماند ومرآو میخائیلی رهبر حزب چپگرای کارگر در نخستین موضع گیری خود پس از اعلان نتایج انتخابات ضمن حمله به لاپید وی را متهم کرد که در خلال انتخابات قصد داشت تا این حزب را از روی زمین محو کند.
در انتخابات روز سه شنبه، احزاب راستگرای تحت رهبری نتانیاهو در مجموع موفق شدند تا 2.360.757 رای شرکتکنندگان در انتخابات را کسب نمایند و در جناح مقابل احزاب چپ-میانهرو تحت رهبری لاپید توانستند تا2.331.620 رای را به سود خود اختصاص دهند. این بدین معناست که اختلاف آرای 2 جناح به کمتر از 30 هزار رای رسیده بود اما در این شرایط نتانیاهو موفق شد تا با کسب 10 کرسی بیشتر از جناح رقیب صندلی نخستوزیری رژیم صهیونیستی را از زیر پای لاپید بیرون بکشد.
به این ترتیب «لیکود» به همراه احزاب مذهبی و راست افراطی که متحد نتانیاهو هستند، میتوانند برای تشکیل دولت آینده اسرائیل اقدام کنند.
نتانیاهو وعده داده دولت فوق افراطی تشکیل دهد
نتانیاهو قول داده است که دولتی کاملاً راستگرا با حضور حزب صهیونیست مذهبی و دو حزب ارتدوکس شاس و یهودیت توراتی تشکیل دهد. از این روی احتمال دارد که این حزب، دو وزارتخانه مهم یعنی امنیت جنگ و امنیت داخلی را به دست گیرد؛ در این صورت در بیشتر تصمیمات جنگی مورد انتظار، حرف آخر را خواهد زد. رهبر این حزب که برجستهترین شریک سران عرب امضاکننده توافق نامههای صلح ـ چه قدیم و چه جدید و آینده خواهد بود ـ خواستار کشتار، طرد و کوچاندن عربها و پیچاندن پیکرهای شهدا در پوست خوک است.
حزب صهیونیست مذهبی که به نژادپرستی در بین یهودیان معروف است، طمع مهارناپذیری به بلعیدن کرانۀ باختری رود اردن دارد و بدون تردید برای گسترش بیسابقۀ شهرکهای یهودینشین در دلِ مناطق فلسطینی به نتانیاهو اعمال فشار خواهد کرد.
شرکای تندروی نتانیاهو، یعنی بن گویر و اسموتریچ، بی گمان هیچ سازشی نخواهند کردشرکای نتانیاهو درخواست خواهند کرد که علیه ساکنان کرانه باختری، اقدامات شدیدی انجام شود. بن غفیردر توئیتی نوشت: "اکنون وقت آن رسیده که به آن ها نشان دهیم چه کسی رییس است."
به نوشته رای الیوم کابینه ائتلافی و افراطی جدید رژیم صهیونیستی به محض تشکیل دو گام اساسی را برخواهد داشت:
نخست: بازگشت به احیای اجرای معامله قدرت، الحاق کرانه باختری، تبعید اغلب فلسطینیها به اردن، به عنوان وطن جایگزین.
دوم: تشدید حملات و یورشها به مسجدالاقصی و تقویت سیطره یهود علیه آن و محو هویت عربی و اسلامی آن. با توجه به رهبران این ائتلاف نژادپرست، هیچ بعید نیست که نخستین گام تقسیم مسجدالاقصی مشابه آنچه در خصوص مسجد ابراهیمی در الخلیل صورت گرفت، برداشته شود و گام دوم تخریب آن و برپا کردن معبد ادعایی بر روی ویرانههای آن باشد.
به نوشته یدیعوت آحارانوت ارتش اسرائیل انتظار دارد در کوتاه مدت روند عملیات ضد اسرائیل در مناطق مختلف کرانه باختری شدت بیشتری به خود گرفته و شرایط امنیتی بدتر شود. به همین منظور ارتش اسرائیل 2500 جلیقه ضد گلوله جدید برای نظامیان خود که در کرانه باختری و به ویژه در بخش شمال کرانه باختری حضور دارند، تهیه کرده است. این جلیقهها میلیونها شیکل برای ارتش هزینه برده است در حالی که مجبور شده است حدود 50 خودرو زرهی نیز در اختیار نیروهای امنیتی حاضر در این منطقه قرار دهد تا نظامیان از گلوله، سنگ و دیگر اشیای پرتاب شده علیه آنها در امان بمانند.
نتانیاهو نه تنها به رقبا بلکه به دوستان خود نیز رحم نمی کند
هرچند امکان دارد پیروزی احزاب دست راستی برای خود این احزاب و حتی نتانیاهو خوشحال کننده و دلگرم کننده باشد اما بی تردید برای احزاب و گروه های غیرمذهبی و همچنین دولت های غربی حامی آن ها نگران کننده و مایوس کننده است. هیچ کس در بین اپوزیسیون به نتانیاهو به عنوان یک رهبر نگاه نمیکند. ازاینرومقامات این رژیم درباره خطر فروپاشی درونی به خاطر گسست داخلی و اختلافات بین یهودیان ارتدکس و جریان های سکولار و صهیونیست هشدار داده اند.
سیاست اعلامشدۀ بلوک راستگرای حامی نتانیاهو، گسترش شهرکهای یهودینشین در مناطق فلسطینی، تغییر در سیستم قضایی بهخصوص کارکرد دیوان عالی و افزایش امتیازات جامعۀ مذهبی ارتدوکس است و همۀ این سیاستها، یهودیان سکولار را در داخل و خارج اسرائیل تا سرحد نفرت از دولت آیندۀ نتانیاهو منزجر میکند. این انزجار بدون تردید آن ها را به مقابلۀ با بلوک راستگرا و تبدیل خیابانهابه صحنۀ تظاهرات علیه نتانیاهو ترغیب خواهد کرد و دولت راستگرا را تحت فشار شدید قرار خواهد داد.
صهیونیست ها در حالی چشم امید به نتانیاهو دوخته اند که به گزارش المیادین وی پیش از ترک پست نخست وزیری، زمینی سوخته را پشت سر خود جا گذاشت. اظهارات و رفتارهای او باعث وخامت تنشها در گفتمان عمومی در بین اسرائیلیها و افزایش تحریک و تفرقه در میان بخشهای بزرگ شهرکنشینان شد؛ او حتی تلاش کرد کسانی را که با او موافق نبودند، از جمله رسانهها و روزنامهنگاران بدنام کند. او همچنین سعی کرد همه کسانی را که با او مخالف بودند ساکت کرده و از آنها مشروعیتزدایی کند؛ نتانیاهو جمع اشغالگران را بین «ما» و «آنها» (یعنی همه کسانی که با او مخالف بودند) تقسیم کرد. او در این بین حتی نزدیکان و دوستان خود را نیز موزد حمله قرار میداد. نتانیاهو بودجه عمومی تلآویو را تابعی از نیازهای شخصی خود قرار داد و به مقاماتی که برای محافظت از «منافع عمومی» منصوب کرده بود، به دلیل جرات انتقاد از او و حمایت از تحقیقات علیه او حمله کرد. او دهها وعده و قول به دوستان و رقبای خود داد و هرگز به هیچ یک از آنها عمل نکرد؛ به همیت خاطر جای تعجب نیست که اکثر سیاسیون اسرائیلی دیگر هرگز به وعدههای او ایمان نمیآورند. بنابراین، نتانیاهو «سرمایه سیاسی» خود را با تلاش برای حل مشکلات نمیسازد، بلکه با تبدیل همه آنها به «تهدیدات وجودی» جمعآوری کرده است. برای نتانیاهو حتی اگر تهدیدی وجود نداشته باشد، باید مدام در جستجوی آن تلاش کرد.
با این حال به نوشته رای الیوم، اسرائیلی که نتانیاهو به قدرت در آن بازگشته، اسرائیلی نیست که او در زمان ترک قدرت، دیده بود. جهانی که نتانیاهو زمانی در عرش قدرت بود، با جهان اکنون متفاوت است. مدافع آن، یعنی آمریکا غرق در جنگ فرسایشی بیسابقه در اوکراین است و زلنسکی تا کنون نزدیک به یک پنجم زمینهای کشورش را از دست داده و پایتخت آن، کییف، به دلیل بمباران موشکی روسیه به تلافی حمله به ناوگان روسیه در کریمه، از برق و آب محروم است.
زلنسکی با دادن پیام تبریک به نتانیاهو دچار خطای استراتژیک شد
زلنسکی از یک سو بر مبارزه با اشغال و اشغالگری تاکید می کند اما از دیگر سو به کسی تبریک فرستاده که گوی سبقت را از اشغالگران ربوده و در پی تشکیل دولتی است که آرمانش اخراج باقیمانده فلسطینی ها از سرزمین مادری شان است.
همچنین زلنسکی در حالی پیروزی نتانیاهو را تبریک گفت که نتانیاهو رویکرد دولت ائتلافی لاپید - بنت را به دلیل جانبداری از غرب در برابر روسیه در جنگ اوکراین به باد انتقاد گرفته واین بدین مفهوم است که نتانياهو با توجه به روابط شخصی و دوستانه ای که با پوتین دارد سعی خواهد کرد رویکرد دولت لاپید را در جنگ اوکراین تغییر دهد که این به ضرر اوکراین وحامیان غربی آن خواهد بود. به نظر میرسد یکی از نگرانی های غرب از نتايج انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی نیز دقیقا از همین تغییر رویکرد احتمالی تل آویو در جنگ اوکراین ناشی می شود.
جانبداری آشکاررژیم صهیونیستی از دولت کیف و غرب در جنگ اوکراین موجب شد روسیه به تلافی این اقدام، فعالیت دفترآژانس یهود را در این کشور به حالت تعلیق در آورد تا مانع از انتقال یهودیان به فلسطین اشغالی و همچنین فراری دادن یهودیان روس تبار از جنگ اوکراین شود. همچنین روسیه به تل آویو درباره انتقال سامانه های دفاعی به اوکراین هشدار داده است که امکان دارد نتانیاهو در این زمینه بازنگری کند. احمد کاظم زاده
شغال برادر گرگه....