پخش زنده
امروز: -
در دو دهه گذشته گرایشات افراطی و رادیکالی در جامعه صهیونیستی رو به افزایش بوده و درانتخابات اخیر به اوج خود رسیده است.
پیروزی تندروهای مذهبی و ملی گرای نژادپرست شاخص بارز انتخابات جدید
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ اسرائیلیها روز سهشنبه اول نوامبر2022 برابر با 10 ابان 1401 در پنجمین انتخابات خود در چهار سال گذشته به پای صندوقهای رأی رفتند. این انتخابات نیز مانند انتخابات مشابه قبلی خود با رقابتی پر تنش بین دو اردوگاه مختلف شکل گرفت؛ یکی مخالف نخستوزیر سابق بنیامین نتانیاهو و دیگری حمایت از تلاش او برای بازگشت به قدرت. متحدان و احزاب متمایل به ائتلاف نتانیاهو بیش از ۶۵ کرسی به دست آوردهاند؛ در حالی که ائتلاف مقابل، به رهبری «یائیر لاپید» نخستوزیر فعلی کابینه تلآویو مجموعاً ۵۰کرسی را از آن خود کرده است.
به این ترتیب «لیکود» به همراه احزاب مذهبی و راست افراطی که متحد نتانیاهو هستند، میتوانند برای تشکیل دولت آینده اسرائیل اقدام کنند.
نکته حائز اهمیت در مورد آرای جناح راست، افزایش خیره کننده و باور نکردنی آرای ائتلاف صهیونیسم مذهبی است که به سبب رویکردهای افراط گرایانه و نژادپرستانه علیه فلسطینیان و اعراب شناخته میشوند.
به نوشته القدس العربی هنوز گرد و غبار برگزاری انتخابات کنست رژیم صهیونیستی و شمارش آرا فروکش نکرده بود که مشخص شد بلوک نتانیاهو قدرت را در دست گرفته و فاشیم کاهانیسم (طرفداران خاخام نژاد پرست مائیر کاهانا) پیروز این انتخابات شده است. نتایچ این انتخاب بیانگر تحولات عمیق و ریشهای در میان اسرائیلیها دارد که مهمترین آن ها افزایش قدرت جریان دینی افراطی و متعصب و جریان صهیونیسم نژاد پرست فاشیستی است.
به نوشته واشنگتن پست ویژگی اصلی این انتخابات پیروزی ایتامار بنعفیر، افراطی جناح راست و حزب قدرت یهودی (Jewish Power) او است که به عنوان سومین بلوک از احزاب راستگرای دیگر، کرسیهای کنست را در اختیار گرفتند. صرف نظر از تغییر مداوم سیاست تلآویو به راستگرایی در دو دهه گذشته، افراط گرایی بن گویر تا همین چندی پیش فراتر از آن (تغییر مداوم سیاست اسرائیل به راستگرایی) دیده میشد.
او ریشه در حزب آشکارا نژادپرستانه Kach دارد که توسط خاخام رادیکال آمریکایی مایر کاهانه تأسیس شد و به دلیل تحریکات نژادپرستانه و خشونتآمیز ممنوع شد.
بنعفیر زمانی «دیوید دوک اسرائیل» لقب گرفت و باروخ گلدشتاین، تروریست آمریکایی - صهیونیستی را که در سال ۱۹۹۴، ۲۹ نمازگزار فلسطینی را در الخلیل به شهادت رساند، بسیار مورد تحسین و توجه قرار داد. اما، در دولت نتانیاهو به عنوان سیاستمداری که آشکارا از پاکسازی قومی استقبال میکند مورد استقبال قرار گرفت. یوهانان پلسنر، رئیس مؤسسه دموکراسی اسرائیل، در گفتوگو با واشنگتن پست گفت: نتانیاهو درها را برای بنگویر برای مشارکت در جریان اصلی سیاست باز کرد. حالا او در حال تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ است.
به اذعان عیساوی فریج وزیر امور مسایل منطقهای کابینه لاپید، اسرائیل امروز نژاد پرست تر ازهر زمانی شده است و بسیاری از اسرائیلیها با انگیزه نفرت ازعربها رای خود را به صندوق انداختهاند از اینرو ما در پیچ خطرناک قرار نگرفته ایم بلکه در لبه پرتگاه هستیم.
آثار و پیامدهای پیروزی احزاب فاشیستی بر خود اسرائیل
هرچند امکان دارد پیروزی احزاب دست راستی برای خود این احزاب و حتی نتانیاهو خوشحال کننده و دلگرم کننده باشد اما بی تردید برای احزاب و گروه های غیرمذهبی و همچنین دولت های غربی حامی آن ها نگران کننده و مایوس کننده است. از اینرومقامات این رژیم درباره خطر فروپاشی درونی به خاطر گسست داخلی و اختلافات بین یهودیان ارتدکس و جریان های سکولار و صهیونیست هشدار داده اند.
همچنین با بازگشت نتانیاهو به قدرت احتمال اینکه پرونده های فساد نتانیاهو دوباره از حاشیه به متن آورده و در سیبل توجه قرار گیرد وجود دارد.
درمیان تمام ابزارهایی که مخالفان «نتانیاهو» دراختیار دارند، پرونده های فساد او مهمترین ابزاری است که روی آن حساب باز می کنند. «نتانیاهو» دارای 4 پرونده فساد در سیستم قضایی رژیم صهیونیستی است که به پرونده های 1000 تا 4000 هزار مشهورند. این پرونده ها شامل استفاده از خدمات دولتی در مصارف شخصی، دریافت هدایای گرانبها به عنوان رشوه و پرونده خرید غیرقانونی زیردریایی از آلمان است.
بر اساس پرونده 1000 نتانیاهو به کلاهبرداری، فریب کاری و خیانت در امانت متهم شده است. این پرونده درباره دریافت غیرقانونی هدیه از بازرگانان خارجی را شامل میشود.
پرونده ۲۰۰۰ درباره سوء استفاده از قدرت و جایگاه خود جهت تحت فشار قرار دادن «آرنون موزس» صاحبامتیاز نشریه «یدیعوت آحارونوت» برای ارائه پوشش بهتر از اخبار نخستوزیری است. در پرونده 2000 نتانیاهو متهم است که با روزنامه «یدیعوت آحارونوت» زد و بند کرده تا در ازای پوشش مثبت از فعالیت هایش در این روزنامه، رقیب آن یعنی روزنامه «اسرائیل هیوم» را تحت فشار قرار دهد.
نتانیاهو همچنین در «پرونده ۳۰۰۰» که به «رسوایی زیردریایی اسرائیل» نیز شهرت دارد، درگیر است. این پرونده درباره زد و بند در جریان قرارداد دو میلیارد دلاری برای خرید سه زیردریایی با سوخت اتمی و چهار کشتی نظامی از آلمان است.
درپرونده موسوم به «۴۰۰۰۰» نتانیاهو به «شائول ایلوویچ» مالک شرکت «بِزِک» میلیونها دلار تسهیلات مالی پرداخت کرده تا پایگاه خبری «واللا» وابسته به این سرمایهدار صهیونیست از او و همسرش حمایت رسانهای بهتری داشته باشد.
درخارج از فلسطین اشغالی هرچند امکان دارد پیروزی احزاب دست راستی در انتخابات کنست تاثیر روانی بر تقویت موقعیت جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای کنگره برجای بگذارد اما دستکم تا زمانی که بایدن و دموکرات ها برسرکار است تنش ها و چالش ها بر روابط تل آویو و واشنگتن بازخواهد گشت و دوره ماه عسل بایدن و لاپید به پایان خواهد رسید.
همچنین درصورتی که نتانياهو بخواهد وعده انتخاباتی خود مبنی بر ملغی کردن توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی با لبنان را عملی کند در این صورت علاوه بر اینکه زمینه های تنش و درگیری را فراهم خواهد کرد بلکه چه بسا واکنش وخشم اروپا رانیز برخواهد انگیخت به دلیل اینکه اروپا برای عبور از زمستان سخت پیش رو حساب خاصی روی نفت وگاز دریای مدیترانه و اجرای توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی لبنان و اسراییل باز کرده است.
ازاین جهت اقدام نتانیاهو مشابه اقدام بن سلمان در نشست اخیر اوپک پلاس خواهد بود که علیرغم رایزنی های دولت بایدن با افزایش سقف تولید نفت موافقت نکرد و لذا دولت بایدن آن را به بازی کردن در زمین پوتین متهم کرد و همین اتهامات و بگو و مگوها موجب ایجاد تنش در روابط ریاض و واشنگتن شده است.
علاوه براین، تجربه نشان داده است در مقاطعی که احزاب دست راستی در فلسطین اشغالی برسرکارمی اید کشورها و مجامع جهانی وبخصوص غربی آزادی عمل بیشتری برای مقابله با سیاستهای توسعه طلبانه وضد صلح رژیم صهیونیستی پیدامی کنند و حداقل جلوی تلاش های دیگر کشورها سنگ اندازی نمی کنند. از این دید زمینه برای تقویت فضای ضد صهیونیستی در جهان بیشتر می شود.
تاثیر پیروزی احزاب فاشیستی و دست راستی صهیونیستی بر فلسطینی ها
مصطفی البرغوثی، دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین، اوج گرفتن فاشیسم را خطرناکترین نتیجه انتخابات رژیم صهیونیستی دانست که نشان میدهد، سیستم حاکم در تل آویو از نژادپرستی افراطی به نژادپرستی جنایتکارانه سوق پیدا کرده است.به گفته وی، نتیجه انتخابات و بازگشت نتانیاهو به معنای نهادینه کردن نهایی سیستم نژادپرستی و مرگ قطعی آنچه که "تشکیل دو کشور" نامیده میشود و همچنین، نهادینه کردن واقعیت یک کشور واحد با نظام نژادپرستی است.
به اذعان واشنگتن پست، توافقنامه ابراهیم، که بین تلآویو و تعداد کمی از حکومتهای عربی منعقد شد، احساس بیگانگی فلسطینیها را عمیقتر و چشمانداز ضعیف تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی را بیش از پیش دورتر جلوه داد. برای سالها، تشکیلات خودگردان به عنوان یک ضامن امنیتی برای تلآویو و ایالات متحده عمل کرده است. در حالی که شهرکهای یهودی در بخشهایی از کرانه باختری گسترش داده شده و منتقدان آن را «الحاق خزنده» سرزمینهای فلسطینی توصیف میکنند، (تشکیلات خودگردان) یک تماشاگردرمانده بوده است. این سازمان درزمینه عملیات امنیتی با تلآویو هماهنگ و از طرف این رژیم حملات و دستگیریهای (مخالفان فلسطینی) را انجام میدهد.
این اقدامات موجب شده کرانه باختری که بنا بود به کانون سازش تبدیل شود اکنون با ظهور گروه های چون عرین الاسود یا بیشه شیران به کانون مقاومت تبدیل شود که به کابوسی برای صهیونیست ها تبدیل شده است. براین اساس با پیروزی احزاب فاشیستی و نژادپرست در فلسطین اشغالی شکاف ها و درگیری ها میان صهیونیست ها و فلسطینی ها تشديد خواهدشد و زمینه بیشتری برای فعالیت و عرض اندام این گروه ها فراهم خواهد شد. احمد کاظم زاده