مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به آغاز برداشت زعفران از مزارع فاروج گفت: در خراسان شمالی تولید زعفران بالاتر از میانگین کشوری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی ؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: برداشت زعفران از مزارع
محمد عفتی گفت: میانگین عملکرد تولید زعفران در استان ۶ الی ۷ کیلوگرم در هکتار است در حالیکه که متوسط این رقم در کشور ۴ کیلو در هکتار است.
وی در ادامه افزود: خراسان شمالی با سطح زیر کشت چهار هزار و ۳۵۰ هکتار رتبه سوم کشوری را به لحاظ سطح دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان میانگین برداشت گل زعفران در هر هکتار را ۵۶۰ کیلو عنوان کردو افزود: به ازای هر هکتار هم ۷ کیلو زعفران خشک تولید میشود.
عفتی ارزش هر کیلو زعفران را ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان عنوان کردو گفت: هم اکنون هر کیلو گل زعفران در بازار ۶۵۰ تا ۴۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
فاروج با ۳ هزارو ۶۰۰ هکتار قطب تولید زعفران در استان
به گفته وی؛ سال زراعی گذشته بیش از ۲۱ تن زعفران از سطح کشتزارهای استان برداشت شد که شهرستان فاروج با بیشترین سطح سهم بالایی در تولید دارد.
به گفته وی پیش بینی میشود برداشت زعفران در این سال زراعی در مقایسه با پارسال ۱۰ درصد افزایش یابد.
برداشت زعفران هر سال برای بیش از ۲۰ هزار نفر از روستاییان به مدت ۴۵ روز شغل ایجاد میکند.
استان چهار هزارو ۳۵۰ هکتار مزارع زعفران دارد که چهار هزار هکتار آن بارده است.
زعفران به عنوان گیاهی کم توقع و پربازده اقتصادی برای کشت در مناطق خشک و نیمه خشک مناسب است و به آب زیاد نیازی ندارد و یا حداقل با مشکل کم آبی مواجه نمیشود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.