پیشبینی تولید ۲۰ تن زعفران در تربت حیدریه
با توجه به کاهش نزولات جوی در سال زراعی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، پیشبینی میشود امسال از مزارع این شهرستان به عنوان قطب تولید این محصول نزدیک به ۲۰ تن زعفران خشک برداشت شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه گفت:
از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار اراضی زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار یعنی معادل ۷۶ درصد آن در خراسان رضوی و از مجموع اراضی زیرکشت زعفران خراسان رضوی، هشت هزار و ۸۰۰ هکتار آن یعنی معادل ۱۲ درصد استان به اراضی تربتحیدریه اختصاص دارد و بر این اساس این شهرستان از حیث سطح زیرکشت در دنیا و کشور رتبه نخست را داراست.
حسین محمدی با بیان این که هم اکنون درآمد ۶ هزار و ۵۰۰ خانوار این منطقه از محل کشت زعفران تامین می شود ادامه داد: میانگین تولید زعفران در این شهرستان چهار کیلوگرم در هکتار و بدون در نظر گرفتن خشکسالی امسال، به طور متوسط میزان تولید زعفران این خطه ۳۵ تن در سال است.
وی اضافه کرد: هماکنون هر هکتار زمین زعفران، برای ۲۱۸ نفر شغل ایجاد میکند و در کل برای ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم ایجاد میکند.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه در خصوص زمان کاشت و برداشت زعفران در این خطه نیز گفت: پیاز زعفران را معمولا تابستان یا اواخر بهار (خرداد) میتوان کاشت که به دلایل مختلف معمولا فصل کاشت تا پایان شهریور ماه ادامه مییابد.
محمدی افزود: فصل برداشت گل زعفران، مهرماه است، اما به شکل دقیقتر در خطه تربت حیدریه فصل برداشت به ترتیب در سه اقلیم سرد (رخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مهولات) از ۱۵ مهر آغاز میشود و تا اواخر آبان ادامه دارد.
وی به فراوری زعفران هم اشاره و اظهار کرد: هم اکنون ۱۰ مرکز فرآوری در این خطه به استحصال سالیانه ۶۰ تن زعفران و دیگر فراوردههای متعلق به آن، مشغول هستند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه در خصوص قیمت مصوب خرید زعفران در سال زراعی جاری نیز گفت: هنوز از سوی دولت، قیمت جدیدی اعلام نشده، اما سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیر موضوع است.