رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، از تدوین نقشه راه امنیت غذایی کشور به عنوان یک ضرورت انکارناپذیر یاد کرد.
وی با اشاره به این که اتفاقات کشور اوکراین بیش از پیش نشان داد که تمامی کشورها باید در راستای امنیت غذایی خود و ارزآوری در این بخش نقشه راه مشخصی داشته باشند، افزود: بعد از نفت دومین محصول صادراتی کشورمان از نظر ارزش پسته است که جایگاه خوبی نیز در بین کشورها و ملتهای جهان دارد به ویژه پسته دامغان که از نظر مرغوبیت زبانزد است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت و مجلس باید بسترسازی مناسب و انگیزه و امید برای تولیدکنندگان محصولات ارزشمند کشاورزی و باغی به ویژه پسته ایجاد کند، اضافه کرد: سهلالوصول کردن فضای صادرات پسته و کنار رفتن بروکراسیهای اداری دست و پاگیر از دیگر وظایف مسوولان در برابر تولید کنندگان پسته است.
وی با بیان این که در مجلس شورای اسلامی طرحهای خوبی در حمایت از کشاورزان و باغداران و دامداران در حال تبدیل شدن به قانون است، تصریح کرد: نکته بسیار حائز اهمیت علاقمندی بیش از ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت همسایگان کشور به محصولات ارگانیک و باکیفیت کشاورزی و باغی ایران است که البته اگر از حمایت تولیدکنندگان و صادر کنندگان ایرانی غافل شویم دیگران بازارهای مدنظر را تصاحب میکنند.
عسکری با اشاره به اینکه در بودجه امسال اعتبارات خوبی به بیمه محصولات کشاورزی اختصاص یافته است، گفت: وزیر اقتصاد از سوی دولت مأمور شده در راستای حل مشکل اعتباری بیمه محصولات کشاورزی داراییهای مازاد این وزارتخانه را فروخته و در اختیار صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار دهد.
وی، طرح امنیت غذایی و رفع موانع تولید، اصلاح الگوی کشت در راستای منافع تولیدکنندگان و رفع موانع صادرات محصولات کشاورزی را از راهبردهای کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان و تصریح کرد: البته فضای صادرات محصولات کشاورزی در دو سال گذشته رو به رشد و مطلوب بوده است که تا رسیدن به اهداف تعیین شده در سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور نیازمند تلاش و توسعه بیشتر است.
وزیر جهاد کشاورزی در این جشنواره با اشاره به ظرفیتهای مناسب و مزیتهای نسبی پسته دامغان نسبت به سایر نقاط کشور عنوان کرد: کیفیت محصول تولیدی و عملکرد بالای تولید در واحد سطح، دو خصوصیت برجسته پسته دامغان است که باید به آن توجه ویژه شود.
وی از باغات پسته به عنوان سرمایه مهم بخش کشاورزی در کنار دیگر محصولات راهبردی بخش یاد کرد و افزود: کشت پسته با آب و هوای بخش زیادی از کشور سازگار است.
ساداتینژاد ارزآوری بالا را از مزیتهای کشت پسته عنوان و با اشاره به اینکه حدود ۵۵۰ هزار هکتار از باغات کشور به پستهکاری اختصاص یافته است، عنوان کرد: ارزش صادراتی پسته در سال گذشته نسبت به سالهای پیش از آن کمی کاهش داشته که باید تلاش شود تا دوباره کشورمان به رتبه نخست صادرات پسته دنیا بازگردیم.
وی با اشاره به برنامهریزیهای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید پسته در دامغان، عنوان کرد: ارتقای توانمندی پستهکاران و ارتقای تولید از رویکردهای مهم وزارت جهاد کشاورزی در شهرستان دامغان است.
ساداتینژاد به معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی مأموریت داد تا با برنامهریزی اصولی و اجرای برنامههایی نظیر اصلاح باغات قدیمی، نوسازی باغات پسته، به زراعی، تولید این محصول در دامغان را به دو برابر تا سال آینده برساند.
وی همچنین بر لزوم توجه بهترین برندینگ و تجاریسازی، بستهبندی و توسعه صنایع فرآوری پسته در دامغان تأکید کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیتهای مهم جشنواره پسته دامغان برای افزایش سودآوری این محصول در این شهرستان گفت: توجه به موضوعات مرتبط به دانشبنیانها و زنجیره ارزش و تولید ثروت برای محصول پسته نشان میدهد که همایش ملی پسته دامغان در حال رسیدن به بلوغ است.