بیماری پارکینسون در کشورهای بزرگی مثلِ ایران بیش از یک میلیون نفر را درگیر کرده است و هر سال هم به این تعداد اضافه میشود.
البته یافتههایی از بعضی مطالعات وجود دارد که در همایشهای بین المللی نیز مطرح شده اند و درباره ارتباط ویتامین ب ۱۲ و بهبود بیماری پارکینسون صحبت میکند. در این مطالعات بیش از ۸۰ هزار خانم پرستار و ۴۸ هزار پزشک آقا به یک پرسشنامه پاسخ دادهاند.
این اطلاعات درباره عادات رژیمی افراد بود و اینکه آنها از چه مکملی استفاده میکنند؛ همچنین مصرف ویتامینهایی مانند فولات، ویتامین ب۶ و ب۱۲ در بین آنها بررسی شد. این افراد به مدت ۳۰ سال یعنی هر چهار سال یک بار پرسشنامه پر کردند و از رژیم غذایی خود خبر دادند.
نتایج آزمایشها نشان داد که ۴۹۵ زن و ۶۲۱ آقا از بین همه افرادی که به پرسشنامهها پاسخ کامل داده بودند، به بیماری پارکینسون مبتلا هستند. بعد از این که عوامل دیگر مثل سن و سال، عادات مربوط به ورزش و جنبههای مختلف رژیم غذایی مثلاً مصرف لبنیات و سیگار را بررسی کردند، به این نتیجه رسیدند که مصرف بیشتر ویتامین b۱۲ باعث کاهش خطر بیماری پارکینسون میشود.
ویتامین ب ۱۲ چگونه کمک میکند؟
ویتامین ب ۱۲ میتواند عاملی برای عملکرد مناسب سیستم عصبی باشد. سطح بالای پلاسما هموسیستئین مغز و اعصاب مشکل ایجاد میکند؛ اما مصرف ویتامین ب ۱۲ سطح این مواد را کاهش میدهد و باعث میشود که عصب عملکرد بهتری داشته باشد و پیامهای عصبی به بخشهای مختلف بدن بهتر انتقال داده شود.
نتیجه این تحقیقات چه معنایی دارد؟
وقتی که صحبت از میزان مصرف ویتامین ب۱۲ میشود، همه چیز بر اساس نیازهای فردی بدن شما متفاوت خواهد بود؛ یعنی میتوانید همیشه با مکمل، سطح ویتامین ب۱۲ را بالا ببرید.
در حالت ایده آل باید اینکار را از طریق رژیم غذایی انجام دهید که البته گاهی اوقات چالش برانگیز است.
ویتامین ب۱۲ در گوشت قرمز و محصولات لبنی وجود دارد؛ بنابراین افرادی که گیاهخوار هستند، معمولا با کمبود این ویتامین مواجه میشوند و در نتیجه بسیاری از افراد نیاز به مکمل پیدا میکنند.
افراد مبتلا به بعضی از بیماریها مثل کرون، سلیاک یا کولیت نیز معمولا با کمبود ویتامین ب۱۲ مواجه هستند که حتما باید مکمل آن را استفاده کنند.