یک مسئول در وزارت بهداشت بر ادامه برنامه حذف ویروس هپاتیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از معاونت بهداشت
دکتر شهنام عرشی در نامهای با ابراز خرسندی از اجرای فعالیتهای برنامه حذف ویروس هپاتیت در مشهد از معاونت بهداشت دانشگاه قدردانی کرد.
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم درباره برنامه حذف ویروس هپاتیت در مناطق زیر پوشش این دانشگاه گفت: در حوزه بیماری هپاتیت C حدود ۳۰۰ نفر درمان قطعی شده اند.
دکتر علی حسین پور افزود: با توجه به واکسیناسیون هپاتیت و شناسایی به موقع بیماران مبتلا به هپاتیت در جامعه هدف زیر ۳۰ سال، بیماری هپاتیت B در جامعه به حد پایینی برآورد میشود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر جامعه هدف کنترل هپاتیت C را مددجویان و افراد بی بضاعت تشکیل میدهند، گفت: عمده برنامههای حوزه کنترل و پیشگیری هپاتیت سی در کمپهای اسکان موقت بیماران سوء مصرف مواد مخدر متمرکز شده است.
وی افزود: در هفته هپاتیت نیز آموزشهای لازم به مددجویان ارائه میشود تا به علت مصرف مواد مخدر درگیر بیماری هپاتیت C نشوند یا اگر احتمال درگیری به بیماری را میدهندبا انجام آزمایشهای لازم تحت درمان قرار گیرند تا از انتقال به دیگران جلوگیری شود.
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر فردی در خانواده مبتلا به هپاتیت B است، همه اعضای خانواده که با هم زندگی میکنند، باید تست غربالگری این بیماری را انجام دهند.
دکتر حسین پور افزود: یک مرکز هپاتیت نیز در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (قاسم آباد- بلوار شاهد ۵۰) فعال شده است که در حد تشخیص و ارائه دارو برای بیماران بی بضاعت فعالیت میکند.
وی گفت: در مسیر بهبود بیماری مددجویان علاوه بر مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری و کارشناسان بهداشتی کمپهای ترک اعتیاد، پزشکان بدون مرز، جهاد دانشگاهی و انجمن حمایت از بیماران کبدی خراسان نیز فعالیت میکنند.
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: استعمال مواد مخدر تزریقی با سرنگ مشترک میتواند زمینه ابتلا به هپاتیت C و HIV را فراهم کند.