استفاده از پهپادهای کشاورزی چند سال اخیر از جمله راهکارهای صنعتی شدن کشاورزی سنتی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، طی سالهای اخیر استفاده از پهپادهای کشاورزی در راستای کشاورزی مدرن در دستور کار سازمانهای متولی قرار گرفت تا بتوان با بهره گیری از این پدیده نوظهور دغدغههای کشاورزی سنتی را برطرف کرد.
طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی سالیانه ۱۰ تا ۱۵ درصد محصولات زراعی که معادل دو میلیون تن است زیر چرخ ادوات کشاورزی از بین میرود در حالیکه بهره گیری از پهپادها، چون هیچ تماس مستقیمی با گیاه وجود ندارد این رقم را تقریبا به صفر میرساند.
پهپادهای کشاورزی امروزه در مصارف مختلفی از قبیل محلول پاشی (سم پاشی، کودپاشی)، بذرپاشی، پایش مزارع و طیف سنجی استتفاده میشود و بهره گیری از آن تنها در یکی از تولیدات شرکتهای دانش بنیان پهپادهای کشاورزی کشور کاهش ۹۸ درصدی آب و صرفه جویی ۳۰ تا ۵۰ درصدی در مصرف نهادهها را موجب شده است.
محلول پاشی یک هکتار در هفت دقیقه، نقطه سنجی دقیق، امکان استفاده در شب و صرفه جویی ۲ تا ۱۰ میلیون تومانی در هکتار به نفع کشاورز از دیگر مزایای استفاده از این پهپادهای کشاورزی است.
علاوه بر این بگفته سازندگان این پهپادها، کاهش مصرف آب و نهادههای کشاورزی، افزایش بهره وری ۲۵ درصدی را در برداشت شالی، سبب شده است.
اهمیت استفاده از پهپادهای کشاورزی در دوران کم آبی کنونی کشور زمانی بیشتر نمایان میشود که بدانیم بالغ بر ۱۲ میلیون هکتار زمین های زراعی و ۲ میلون تن هکتار باغ در کشور وجود دارد که عمدتا با کم آبی یا مشکل بی آبی دست و پنجه نرم میکنند.
شرکت دانش بنیان سازنده پهپادهای کشاورزی سیرنگ از شرکتهای پیشتاز و ممتاز در این حوزه است که توانسته پهپادهای ۴، ۶ و هشت موتوره در اوزان ۱۰، ۱۲، ۱۶، ۲۰ و ۳۰ لیتری تولید کند که با توجه به عمودپرواز بودن از صفر تا ۱۰ متر بر ثانیه سرعت و تا ارتفاع ۳۰ متر با برد هزار متر پرواز میکنند.
دیوارگر گزارش میدهد