پخش زنده
امروز: -
امسال از ۲۰۰ دستگاه پهپاد در بخش کشاورزی کشور بکارگیری شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور با اشاره به افزایش ۲ و نیم برابری هوشمندسازی کشاورزی با محوریت کاربری پهپادها گفت: بکارگیری پهپادها از ۵۰ دستگاه در سال زراعی ۹۸-۹۹ به بیش از ۲۰۰ دستگاه در سال زراعی جدید رسیده است.
کامبیز عباسی با بیان اینکه دولت برای تولید پهپادهای کشاورزی بدون هیچ محدودیتی، تا ۸۰ درصد قیمت پهپادها تسهیلات با بازپرداخت ۵ تا ۷ ساله به متقاضیان پرداخت میکند افزود: شرکتهای دانشبنیان در اولویت دریافت این تسهیلات هستند.
اکنون ۴۹۰ دستگاه انواع پهپاد کشاورزی در بیش از ۶۵ مدل در کشور وجود دارد که ۸۰ درصد آنان در بخشهای زراعت، باغبانی، دام و طیور و شیلات فعال هستند.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور همچنین گفت: ۷۵ درصد شالیزارهای کشور اکنون مکانیزه کشت میشوند که این میزان تا ۳ سال آینده به ۹۵ درصد خواهد رسید.
عباسی خاطرنشان کرد: با هدف کاهش استفاده از سموم کشاورزی ۳۰ درصد عملیات مبارزه با علف هرز در شالیزارهای کشور نیز تا ۲ سال آینده با استفاده از وجین کنهای موتوری مکانیکی میشود.
به گفته عباسی؛ اگرچه برنج در ۱۹ استان کشور به شکل متمرکز و پراکنده کشت میشود، اما دولت فقط از کشت برنج در سه استان مازندران، گیلان و گلستان که به دلیل بهره مندی از بارشهای فراوان ۷۰ درصد برنج کشور را تامین میکنند، حمایت خواهد کرد.
بر اساس گزارشهای وزارت جهاد کشاورزی پارسال علاوه بر ۳ استان شمالی در یک سوم استانهای کشور شامل آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، زنجان، فارس و لرستان برنج کشت شده بود و کشت برنج در برخی استانها هم به علت کم آبی از بهمن ماه پارسال ممنوع اعلام شد.
از ۲.۵ میلیون برنج تولید شده پارسال ۳۷ درصد سهم مازندران، ۲۳.۱ درصد سهم گیلان، ۱۹.۲ درصد سهم خوزستان، ۶.۲ درصد فارس، ۵.۱ درصد سهم گلستان، ۱.۹ درصد سهم آذربایجان شرقی، ۱.۸ درصد لرستان، یک درصد زنجان، ۷ دهم درصد سهم چهار محال و بختیاری و ۴ درصد هم سهم سایر استانهای کشور بوده است.