معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: رعایت نکات بهداشتی، عامل اصلی در پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: وبا نوعی از بیماری است که با علائم اسهال حاد آبکی و علائم گوارشی همراه میباشد و عمدتا به دلیل بهداشت پایین منتقل شده و راه انتقال اصلی آن آب و غذای آلوده است.
دکتر علیپور افزود: بیماری وبا در جاهایی که تجمعات باشد و مواد غذایی به خوبی شسته نشود و یا آب آنجا به خوبی کلرزنی نگردد انتقال مییابد.
او گفت: همه زائران اگه دچار علائم اسهال شدند حتما به مراکز درمانی استان و پزشک خانواده مراجعه کنند که به طور رایگان برای آنها تست وبا انجام خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه ۳ فرد با علائم مشکوک به وبا پس از بازگشت از سفر زمینی تاکنون در استان گزارش شده است، گفت:تست ۲ نفر از آنها مثبت شده و موارد قطعی وبا هستند، اما جواب تست یک نفر دیگر هنوز حاضر نشده است.
۱۰ نکته بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا
از آب آشامیدنی سالم (آب لوله کشی) و مطمئن برای نوشیدن و شستشوی ظروف و سبزیجات استفاده شود و از آشامیدن آبهای نامطمئن در پارکها، باغها و فضای سبز، بطور جدی اجتناب شود.
در صورت دسترسی نداشتن به آب سالم، از آب جوشیده شده به مدت یک دقیقه، استفاده شود.
در استفاده از مخازن صلواتی آب در معابر، از لیوانهای مشترک استفاده نشود.
بعد از توالت رفتن و همچنین برای مصرف هر نوع ماده غذایی، قبل از دست زدن به مواد غذایی، دستها باید با آب و صابون شسته شود.
میوه و سبزیجات خام، قبل از مصرف، پاک سازی و ضدعفونی شود.
از حمل هر گونه مواد غذایی فاسد شدنی در طول سفر، بطور جدی خودداری شود.
مواد غذایی، از دسترس حشرات و جوندگان دور نگه داشته شود.
از خرید مواد خوراکی و نوشیدنی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه میشود، نظیر آب میوه، بستنی و کباب، خودداری شود.
غذای پخته شده، در اسرع وقت مصرف شود و در صورت نگه داشتن آن، باید در داخل یخچال نگه داری شود.
بعد از غذا، چند قطره آب لیمو یا لیمو ترش تازه استفاده شود.