پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران: هرگونه تجمع مذهبی در ماه محرم در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی منوط به رعایت فاصله گذاریها در بازه زمانی ۹۰ دقیقهای است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در برنامه گفتگو ویژه خبری سیمای استان مازندران گفت: ۹ شهر استان هم اکنون در شرایط قرمز کرونایی قرار دارد و پیش بینی میشود در هفته آینده تعداد شهرهای قرمز استان افزایش یابد.
علیپور افزود: شاهد روند صعودی بستریها در بیمارستانهای استان هستیم و برنامه اصلی ترغیب بر تزریق واکسن کرونا است.
او با بیان اینکه ارزیابی ایمنی افراد جامعه مورد توجه ماست گفت:با افزایش واکسیناسیون تعداد بیماران کاهش مییابد و تماسهای فیزیکی افراد نیز باید بصورت جدی کاهش یابد.
علیپور گفت:ستاد ملی کرونا ابلاغ کرده است در شهرهای قرمز لازم است صاحبان اصناف دو دوز واکسن زده باشند و یا صاحبان صنف با داشتن تست پی سی آر فعالیت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به برگزاری تجمعات در تالارها با ۳۰ درصد ظرفیت در شهرهای قرمز و ۵۰ درصد ظرفیت تالارها در شهرهای نارنجی اشاره کرد و گفت: اتاق اصناف، سازمان صنعت معدن و تجارت وناظرین اجرای طرحها هستند.
او با اشاره به اینکه هرگونه تجمع مذهبی منوط به رعایت فاصله گذاریها در بازه زمانی ۹۰ دقیقهای است. ادامه داد: هر گونه عزاداری سالار شهیدان در اماکن مسقف شهرهای قرمز با ۳۰ درصد تجمعات و در شهرهای نارنجی و زرد با ۵۰ و ۷۰ درصد ظرفیت باید برگزار شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین با بیان اینکه براساس رنگ بندی باید ستاد شهرستانی کرونا ضمن رعایت قانون الزامات را توجه کنند افزود:اگر چه درگیری مرگ و میر در سویه جدید کرونا کم است، اما افزایش شمار بیماران میتواند مخاطره آمیز باشد.
علیپور از طراحی سامانه ویژه مدارس و اصناف برای رصد تعداد دُز واکسن و مشاهده مثبت شدن تست کرونا هم خبر داد و ضرورت توجه کامل در این زمینه را ضروری دانست.
او با بیان اینکه سامانه maz۱۴۰۱.ir برای انجام تست در ۴۵۰ مرکز مازندران در نظر گرفته شدگفت:مراکز واکسیناسیون آماده تزریق واکسن در استان هستند.
او با اشاره به هفت برابری شمار مبتلایان به کرونا در هفته گذشته در استان گفت: ۹۱ درصد مردم استان دوز دوم واکسن را دریافت کردند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه فاصله بین دریافت واکسن تا بیماری اگر بیش از ۶ ماه باشد درصد واگیری افزایش مییابد گفت:بررسیها نشان میدهد بیمارانی که ۱۷۰ روز از تزریق واکسنشان گذشته بود بیشتر در معرض ابتلا قرار گرفتند.
او کارایی واکسن را در گرو رعایت دستورالعملهای بهداشتی و توجه بر تزریق دُز یادآور دانست و گفت:عوارض کوتاه مدت و دراز مدت واکسن نیز بصورت دقیق در همه انواع واکسن بررسی میشود.
علیپور لازمه مدیریت کووید ۱۹ را انجام واکسیناسیون افراد ۱۸سال به بالا در دُز چهارم اعلام کرد و افزود:بسته به دُز قبلی واکسن نوع واکسن برای تزریق پیشنهاد میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به استقرار هشت تیم تخصصی برای مراقبت از حجاج و معرفی حجاج مشکوک به کوید ۱۹ برای بررسی بیشتر اشاره کرد و گفت: تاکنون از جمعیت پانصد نفری حجاج ۲۵۰ نفر دارای علائم ابتلا به کرونا بوده اند.
او خواستار ممانعت از هرگونه تجمع در فرودگاهها شد.
معاون امور بازرگانی سازمان صمت مازندران در گفتگوی تلفنی با برنامه گفتگو ویژه خبری سیمای استان نیز گفت:فعالیت نظارتی صمت در اجرای مصوبات بهداشتی در واحدهای صنفی افزایش یافته است.
نصیری با بیان اینکه بازرسیها از ۱۸ تیرماه تشدید شده است تصریح کرد:واحدهایی که همکاری بهداشتی نداشته باشند پلمب میشود.
او گفت:رعایت الزامات با توجه به رنگ بندیها در صنوفی که مراکز تجمع هستند در فروشگاههای زنجیرههای و تالارها ابلاغ شده و تیمهای نظارتی براساس گزارشهای نوبتی موارد بهداشتی را مورد توجه قرار میدهند و برخورد قانونی مطابق با دستورالعمل انجام میشود.
جلاهی معاون بهداشتی دانشگاه بابل هم گفت:کمیته علمی در دانشگاه علوم پزشکی بابل تشکیل شد و طبق بررسیها افراد مسن و بیماران خاص را این سویه تهدید میکند.
او با بیان اینکه افرادی که واکسن زدن را جدی نگرفتند در معرض آسیب اند افزود: زنان باردار که سابقه زدن واکسن دارند این بیماری را تحمل میکنند.
او شاخصه این ویروس را تب، افزایش علائم گوارشی، اسهال و استفراغ عنوان کرد و گفت:بسیاری از موارد ابتلا نیاز به بستری ندارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه افرادی که واکسن نزدند درگیر بیماری میشوند و افرادی که واکسن زدند شرایط بهتری را تحمل میکنند تصریح کرد:مردم با بروز علائم به پزشک خانواده مراجعه کنند و در صورتیکه علائم جدی باشد پزشک خانواده اقدامات لازم را انجام میدهند.
جلاهی ادامه داد:در صورتیکه بروز علائم جدی باشد بستری اورژانسی صورت میگیرد.
او گفت: افراد دیابتی، سرطانی، و افراد دارای فشار خون در معرض خطر بوده و باید واکسیناسیون خود را کامل کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل توصیه کرد: پوشش واکسیناسیون باید در استان کامل شود و بی توجهی به دُز یادآور سبب افزایش ابتلا به بیماری میشود.
وی در بخش دیگری از گفتگو سهل انگاری را از اصلیترین علل درگیری در موج هفتم کرونا. در استان مازندران عنوان و بر رعایت بهداشت فردی، شستشوی دست ها، استفاده از ماسک و انجام تهویه در فضاهای بسته تاکید کرد.
وی به برپایی جلسه با موکب داران اشاره کرد و گفت:بحث بیماری وبا را در کشور عراق داریم و لازم است همه فعالان هیات مذهبی و شرکت کننده در اربعین دُز واکسن را کامل تزریق کرده باشند و همه مسائل بهداشتی را در مصرف آب آشامیدنی و غذای مصرفی رعایت کنند.
جلاهی تاکید کرد:کووید ۱۹در حجاج نیز بصورت ویژه رصد میشود.