عضو حقیقی شورای عالی جهاد سازندگی از فعالیت بیش از ۲۸ تیپ و مدل جریان جهادی در کشور خبر داد و گفت: مدل جریان جهادی شامل مجموعهای که خیریه و استارت آپ و دانش بنیانها است.
ایران منش تصریح کرد: از آنجایکه شورای عالی جهاد سازندگي، یک شورای تازه تاسیس است، بیشتر از موضوعیت در مصوبات میتوان گفت پایه ریزی جریانی که مابه ازای آن قرار است شکل بگیرد موضوعیت پیدا میکند. یعنی بخش عمده از توان جمعی معطوف به این است که چگونه میتوانند در کنار شورا دبیرخانه قوی و جریان قوی را سامان دهند و آن جریان و دبیرخانه قوی بتواند زمینه ساز احیای جهاد باشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه: ضروری است جهاد، جریان مردمی بر اساس مدل نهضتی مردمی باشد افزود: اکنون بیش از ۲۸ تیپ و مدل جریان جهادی در کشور فعالیت میکنند. شامل مجموعهای که راجب پیشرفت، خیریه ها، استارت آپها ، دانش بنيان و گروههای جهادی که جزو پیشتازان هستند، وجود دارند.
عضو حقیقی شورای عالی جهاد سازندگی گفت: نتیجه شش ماه بررسی میان پیشکسوتان جهاد برای خلق ظرفیت افراد میدان ساز و زمینه ساز در کشور نشان داد؛ بهتر است، یک مدلی از شورای عالی ساخته شود (یعنی فقط مجموعهای که بتواند زمینه ساز حرکت مردمی باشد)
آقای محمد علی حیدری دلگرم از پیشکسوت جهاد سازندگی دیگر مهمان این برنامه درباره برقراری هماهنگی میان گروههای جهادی و دستگاههای دولتی گفت: استفاده از تجربات پیشکسوت در این عرصه میتوانست کمک بزرگی به احیاء و منسجم بودن و حتی هماهنگی میان گروههای جهادی و دستگاههای دولتی کند و اینکه اکنون شورای جهاد سازندگی مردمی نیست و دولتی است بیشتر، این را کسانی باید پاسخگو باشند که الان مسئولیت دارند.
آقای محمد علی حیدری دلگرم در ادامه افزود: لازم است، تفکر حضرت امام خمینی (ره) را آغازگر جهاد سازندگی بدانیم چرا که تفکر حضرت امام برگرفته از تفکر همه ملت بود. ایشان نخستین بار درجمع دانشجویان دانشگاههای مختلف بحث و تفکر جهاد سازندگی را مطرح کردند و تفکر سازندگی در آن زمان بین مردم یعنی از تک تک مردم در سراسر کشور آغاز شد و مردمی بودن جهاد سازدگی تا سال ۱۳۶۳ کاملا همگانی بود. در آن زمان هر قشر و گروه و متخصصی به معنی واقعی در طرح (همه با هم جهاد سازندگی) همکاری میکردند.
نخستین جلسه شورای عالی جهاد سازندگی به ریاست رئیس جمهور ۳۰ تیر ۱۴۰۱ در مصلی تهران با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول، وزیرتعاون کار و رفاه اجتماعی، وزیر کشور، وزیر صنعت معدن و تجارت، وزیر میراث فرهنگی و رئیس سازمان برنامه و بودجه، فرمانده نیروی انتظامی، فرمانده ارتش، رئیس سازمان بسیج سازندگی، رئیس بنیاد مسکن، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، رئیس بنیاد مستضعفان، رئیس کمیته امداد و رئیس جمعیت هلال احمر و ۷ عضو حقیقی شامل صاحبنظران و نمایندگان تشکلهای جهادی تشکیل شد.
احيا نهضت جهاد سازندگي منوط به اين است كه شيوه جهادي مردمي دانش بنيان به دقت و صراحت تعريف و در قانون برنامه و بودجه رسما مورد حمايت و ترويج قرار گيرد. به نحوي كه تمام اشخاص حقيقي و حقوقي شامل شركت ها - پيمانكاران - انجمن ها - تشكيلات - موسسات - و هر كسي كه حاضر باشد با شيوه جهادي خدمت كند در اين نهضت فراگير حضور يابد.
كارهاي زير بنايي و امور عام المنفعه و هز گونه هزينه اي از بيت المال صرفا توسط تشكيلات جهادي و به شيوه جهادي صورت گيرد. در واقع شيوه جهادي جايگزين سرمايه داري و پيمانكاري منفعت طلب وانحصارگر شود .
شيوه جهادي مردمي و دانش بنيان است. سرمايه داري براي كسب منفعت كار مي كند در نتيجه به سرمايه و ماده گرايي مي انجامد. .
اما شيوه جهادي اصالت به علم و دانشمند با تقوي است . هدف جهادگران كسب رضايت خداوند از طريق خدمت به مستضعفان مي باشد.
در همه قوانين كشور بايد شيوه جهادي مورد حمايت و ترويج قرار گيرد ان شاءالله