تجربه زمستان در میانۀ تابستان , سرما در دل گرما, شاید بهانه قابل قبولی برای کسانی باشد که می خواهند از دمای 36 درجه پایتخت فرار کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما به واحد تجاری کوچکی رفتیم که در اتاقی 12 متری با ایجاد دمایی کمتر از 10 درجه سانتی گراد فضایی متفاوت ایجاد کرده؛ دمایی که دستکم سه کمپرسور چند صد واتی ایجاد شده است .
برآورد می شود این فریزر , در هر دوره حدود 9 مگاوات برق مصرف کند.
آقای مصطفی رجبی مشهدی گفت: این میزان برق مصرفی در یک واحد 12 متری معادل مصرف برق یک کارخانه سیمان متوسط و یا یک کارخانه فولاد متوسط است که بیش از 50 نفر اشتغال ایجاد می کند.
تا این قسمت از ماجرا مشکلی وجود ندارد , مسئله این است که این واحد ها برق را ارزان تر از قیمت خانگی خریداری می کنند.
قبض برق این واحدها نشان می دهدمبلغ محاسبه برق آنها در زمان اوج مصرف 600 تومان است درحالی که این رقم برای بخش خانگی در زمان مشابه به ازای هر کیلووات 1000 تومان است.
سخنگوی صنعت می گوید: تفاوت این دو, پله های مصرف برق است, طبقه بندی که در بخش خانگی هست اما در بخش تجاری تعیین نشده، دلیل این موضوع نیز تعدد انواع واحد های تجاری و متفاوت بودن متراژ آنها است .
واحد های تجاری سالانه 30 میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف می کنند که این رقم معادل دریافت 45 هزار میلیارد تومان یارانه است، یارانه ای که تبدیل به ثروت می شود اما فایده ای برای عامه مردم ندارد.
سخنگوی صنعت برق گفت: هزینه تمام شده ی برق 2300 تومان است درحالی که این واحدها 500 تومان آن را پرداخت می کنند که این رقم یک چهارم مبلغ واقعی قیمت برق است.
در زمان اوج مصرف امسال که برق واحد های اداری پرمصرف قطع شد و بخش خانگی پرمصرف نیز به ازای هر کیلووات ساعتی که اضافه مصرف کردند ( سه برابر بیشتر از الگوی مصرف) تا 1000 تومان جریمه پرداخت کردند برای مقابله با واحد های تجاری پرمصرف قانونی وجود نداشت.
گزارشگر: آسیه سلیمی