با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست مرحله سوم طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس و انتقال پساب به صنایع غرب بندرعباس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، استاندار هرمزگان در مراسم آغاز اجرای این طرح گفت: طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال پساب تصفیهشده به صنایع غرب استان یکی از طرحهای مهم و زیرساختی بندرعباس است که در ۸ مرحله اجرا میشود و امروز در سومین روز از هفته دولت عملیات اجرایی مرحله سوم آن آغاز شد.
مهدی دوستی افزود: فاز سوم این طرح مهم، با ۲۲ کیلومتر خط انتقال پساب فولادی در قطرهای ۹۰۰ و ۶۰۰ میلیمتری و اعتبار بیش از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اجرا میشود.
وی گفت: طرح ساماندهی پساب فاضلاب شهر بندرعباس یک مطالبه عمومی بود و از ابتدای دولت سیزدهم کار با جدیت آغاز شده و در حال حاضر با پیشرفت خوبی در حال انجام است.
بیشتر بخوانید؛ اجرای ۸ طرح آبرسانی برای پایداری آب آشامیدنی در پارسیان
استاندار هرمزگان افزود: تا امروز حدود هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان قرارداد برای اجرای این طرح بسته شده که ۹۰۰ میلیارد تومان از آن در دهه فجر سال گذشته کلنگزنی شد و منابع به خوبی برای تسریع در پیشبرد طرح تخصیص پیدا کرده است.
دوستی گفت: بیش از ۷۰ درصد مرحله سوم این طرح تامین کالا است که این کار تاکنون انجام شده و پوشش کار هم بالای ۹۰ درصد است از این رو کل طرح بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم در مراسم آغاز عملیات اجرایی مرحله دوم ساماندهی فاضلاب بندرعباس گفت: استان هرمزگان دارای زیست بومهای متعدد دریایی و جانوران انحصاری مثل لاکپشت پوزه عقابی و جزایر ۱۴ گانه است که به این ظرفیتهای متعدد کمتر پرداخته شده است.
علی سلاجقه افزود: برخی مواقع غرق شدن کشتیها در خلیج فارس، نشستی خطوط انتقال نفت و ورود پساب فاضلاب به دریا از لحاظ محیط زیستی مشکل ایجاد میکند که سازمان حفاظت محیط زیست برای جلوگیری از این موارد آیین نامهای با شاخصههای کمی به وزارت نفت و صمت ارائه کرده است.
وی گفت: با توجه به تراکم آب شیرین کنها در جنوب کشور نیز سازمان حفاظت محیط زیست از شرق تا غرب این مناطق نقشه مکان یابی آماده کرده است و باید توسعه آب شیرین کنها مبتنی با این نقشه باشد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه متاسفانه خسارتهای هنگفتی در بحث آلایندگی در زیست گاههای دریایی در خلیج فارس داریم؛ افزود: نقشه زیست بومها و زیستگاههای دریایی خلیج فارس آماده شده است و در این نقشه زیستگاهها مشخص شده اند و ضریب آسیب پذیری و خسارتهای سالانه آنها مشخص شده است.
سلاجقه گقت: خلیج فارس با توجه به تنوع بالای گونههای زیست محیطی میتواند الگوی خوبی برای کشور و جهان باشد.