معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: روند واگذاری اراضی ملی به فرصت طلبان، باید کنترل و متوقف شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اراضی ملی به بهانه اجرای طرحهای گردشگری، صنعتی و کشاورزی تملک شد، افزود: طرحهای گردشگری بررسی و در جلسه آینده کارگروه امور زیربنایی، طرحهای واگذار شده به بخش صنعت بررسی میشوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۲۸۰ رأی قطعی زمینخواری در بویراحمد اجرا نشد، گفت: به شدت از عدم اجرای احکام گلایه دارم، در بویراحمد که باید الگویی برای دیگر مناطق استان باشد در اجرای احکام زمینخواری با مشکل مواجه هستیم که فرماندار گزارش دهد کدام دستگاه همکاری نمیکند.
حاجیزاده با بیان اینکه مقابله با زمینخواری باید از دستگاههای دولتی شروع شود، گفت: مبارزه با زمینخواری به این شکل نباشد که با کسی که همه دارایی او ۲۰۰ متر زمین است برخورد شود، اما فردی که چند هکتار زمین را تصرف کرده به حال خود رها کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: قرار نیست جلسه بگیریم و اقدامی خاصی انجام نشود بلکه گزارش دهیم که از جلسه گذشته کارگروه مبارزه با زمینخواری تا این جلسه چند هکتار از اراضی رفع تصرف شده است.
وی خطاب به متولیان در زمینه مبارزه با زمینخواری گفت: اگر کسی نمیخواهد کاری انجام دهد بگوید تا وقت را در جلسات هدر ندهیم، وقتی جلسه برگزار میکنیم انتظار داریم عملیاتی کار شود.
حاجیزاده بیان کرد: شهرداریهای استان مکلف هستند احکام را اجرا کنند و اگر مشکلی وجود داشت از فرمانداران کمک بگیرند.
وی در پایان با اشاره به جایگاه نامناسب استان در طرح کاداستر خاطرنشان کرد: کهگلویه و بویراحمد در این زمینه در جایگاه پایینی قرار دارد که مدیران باید پاسخگو باشند.
سید علی معتمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی و دبیر جلسه با بیان اینکه به ازای هر دو هکتاری که تغییر کاربری داده میشود یک شغل پایدار از بین میرود، گفت: ۳۷۵ رای قطعی صادر شده که باید اجرا شود که برای اجرای احکام نیازمند اعتبار هستیم، ضمن اینکه تاکنون ۲۶۸ میلیون تومان تامین شده که بخشی از آن در اختیار شهرستانها قرار گرفته است.
در ادامه فرماندار گچساران از آزاد سازی ۱۳۰ هکتار اراضی تصرف شده طی یکسال اخیر خبر داد و گفت: پروندههای دیگری در این شهرستان در دست اقدام است.
دانش فرماندار لنده هم با اشاره به اینکه باید هیات عالی مبارزه با زمینخواری در استان تشکیل شود، افزود: گاهی ملاحظاتی در شهرستانها وجود دارد که مانع مبارزه با زمینخواری میشود.
فرماندار لنده بیان کرد: بیشترین زمینخواری در سنوات گذشته مربوط به لنده بود، اما اینکه آمار صفر باشد جای تعجب دارد.
وی افزود: بیشترین زمینخواری در حوزه شهری اتفاق میافتد که دستاندرکاران سابق در آن نقش دارند برای مثال زمینی را شرکت مخابرات در شهر لنده به فردی زیر قیمت فروخته است.
دانش بیان کرد: در روستاها افراد بالای ۱۰۰ سال ساکن هستند، اما طبق بخشنامه جدید این مناطق منابع ملی اعلام شده است که مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده است.
محمدی فرماندار بهمئی با اشاره به اینکه مشکلاتی در این شهرستان وجود دارد، افزود: افرادی اقدام به تصرف اراضی کردند که مربوط به مدارس است.
در ادامه موسوی فرماندار کهگیلویه با بیان اینکه بسیاری از مردم این شهرستان به شهرهای همجوار مهاجرت کردند، گفت: زمینخواری بیشتر در اراضی مناطق سردسیری است.
شهرستان کهگیلویه ۳۰ حکم اجرا نشده دارد که فرماندار آن اعلام کرد این موارد به آنها اعلام نشده است.
در ادامه این نشست شهرام مهدوی مطلق در خصوص ۲۸۰ حکم اجرا نشده زمینخواری در شهرستان بویراحمد گفت: طرحهای اشتغالزایی موجب زمین خواری شده است، زمینهای که برای اجرای طرحهای گیاهان دارویی، دامپروری واگذار شده به مسکونی تغییر کابری داده شد، حتی اجرای طرحهای طوبی و گلخانهای هم بهانه ای برای زمین خواری شد.
وی با بیان اینکه سروک در بویراحمد بهشت زمین خواری است، افزود: ۲۰۰ خانه مستضعف حکم تخریب دارند که باید تعیین تکلیف شود در حالی که افراد متمکن از تخریب منع شدند.
مهدوی مطلق بیان کرد: ۵۸۰ هکتار رای تصرف و ۱۶۳ بنا تخریب شده است.
شهردار یاسوج هم در این نشست گفت: زمینهای بزرگی در شهر یاسوج هستند که اگر اقدامی صورت نگیرد توسط افراد تصرف میشوند.
نستهن مقدم بیان کرد: تاکنون کمکی از دستگاههای خدماترسان برای رفع تصرف زمینخواری به شهرداری نشده است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هم در این جلسه گفت: مهمترین عامل کم کاریهای در موضوع تصرف اراضی، ضعیف بودن نیروهای گشت حفاظتی و تجهیز نودن آنها است و دستگاها موظف هستند امکانات بیشتری در اختیار آنها قرار دهند.
حسنی افزود:وظیفه قوه قضائیه اجرای احکام حکومتی است اگر دستگاهی در این زمینه کم کاری کند مدیر آن را برکنار می شود و همه آنها یک ماه فرصت دارند اقدامات لازم را انجام دهند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم ادامه داد: اگر میخواهیم گلوگاه فساد را ببندیم باید یگان حفاظت منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و مسکن و شهرسازی را تقویت کنیم تا فساد کمتر شود.
گفتنی است در این جلسه اعلام شد که ۳۷۵ رای قطعی مبارزه با زمینخواری صادر شده که ۲۸۰ مورد مربوط به شهرستان بویراحمد است، همچنین ۱۳۰ هکتار اراضی تصرف شده در گچساران و ۵۸۰ هکتار در بویراحمد رفع تصرف شد.