مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: آموزش جوامع محلی نسبت به جایگاه یوز پلنگ آسیایی و نحوه مواجهه با آن و نیز حمایت از آن در برابر شکارچیان محور اصلی حفاظت از این گونه ارزشمند است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مهدی اله پور پس از پایان سه روز بررسی میدانی وضعیت یوزپلنگ آسیایی در
وی با بیان اینکه افزایش گشت و کنترل و حضور ماموران در مناطق مستعد حضور گونه یوز پلنگ آسیایی از دیگر اقدامات لازم است گفت: مستندات نشانگر آن است که در منطقه حفاظت شده درونه و پناهگاه حیات وحش دشت لاغری شهرستان بردسکن که تقریبا متصل به مجموعه توران میباشد، جمعیت یوزپلنگ آسیایی زندگی می کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: در سالهای گذشته حضور یوزپلنگ در برخی از مناطق استان خراسان رضوی از جمله بجستان، منطقه حفاظت شده پروند شهرستان سبزوار و منطقه حفاظت شده سیرخون شهرستان خواف ثبت شده است.
اله پور گفت: پیرو مشاهدات اخیر یوزپلنگ در زیستگاههای مجاور جاده و در حوزه استان سمنان و خراسان رضوی و با توجه به ارزش بالای زیستی و اهمیت آن به عنوان یگ گونه چتر، تیمهای محیط بانی استان از چند روز گذشته با استقرار در منطقه برای کنترل خودروها و پایش مناطق با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان مستقر هستند که پایشهای نظارتی و حفاظتی مشترک بین دو استان ادامه دارد.
وی با اشاره به مناطق یوزخیز استان در شهرستانهای جغتای، بردسکن و سبزوار که سابقه مشاهده این گونه ارزشمند را دارند، افزود: بررسی مناطق و اقدام به تدوین طرح حفاظتی برای این شهرستانها انجام شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضویگفت: با بررسی گزارشات موجود، یوز پلنگ آسیایی از گونههای در خطر انقراض کشور به دفعات در زیستگاههای شهرستان بردسکن مشاهده و گاهاً تصویر برداری نیز شده است، از این رو مطالعه و بررسی مناطق بیابانی غرب استان که در مجاورت با پارک ملی توران قرار دارند از اهمیت خاصی برخوردار است.