تعطیلی مراکز گردشگری، نصب پلاکارد در حاشیه رودخانهها و پاکسازی آبشار یاسوج و تنگ مهریان از مهمترین مصوبات جلسه ستاد بحران بود.
کیامرث حاجی زاده با بیان اینکه کشور ما جزء ۱۰ کشور حادثه خیز دنیااست، افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس شرایط اقلیمی، کوهستانی و آب و هوایی باید آمادگی لازم برای مقابله با بحران های احتمالی را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ مدیریتی ما با مقوله پیشگیری همخوانی ندارد بیان داشت: هزینه در بحث پیشگیری از حوادث یک سرمایه گذاری است. برای مثال اگر در ساخت و سازهای شهر سی سخت نظارتها و اقدامات لازم انجام می شد زمین لرزه این همه خسارت برجای نمی گذاشت.
معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار با بیان اینکه همه دستگاههای اجرایی باید آمادگی کامل را داشته باشند، گفت: تمامی مرخصی مدیران و کارکنان در طول این هفته لغو خواهد شد و باید شبانه روز آمادگی لازم را داشته باشند.
حاجی زاده با اشاره به آمادگی دستگاهها گفت: تامین ذخایر غذا و اسکان در انبارهای هلال احمر، نصب پلاکارد در مناطقی که احتمال سیل وجود دارد،پاکسازی آبشار یاسوج و تنگ مهریان و تعطیل کردن مراکز گردشگری، پای کار بودن ماشین آلات بنیاد مسکن راه و شهرسازی و راهداری و حمل و نقل جادهای،آماده باش اورژانس بیمارستانها و هلال احمر و اطلاع رسانی از طریق صداوسیما از مهمترین اقدامات لازم برای مقابله با سیل است.
وی با اشاره به آسیب پذیر بودن جمعیت عشایری استان گفت: ۴۸ درصد جمعیت استان جامعه روستایی و عشایری است و باید اطلاع رسانی های لازم در این مناطق انجام شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس امور عشایر کشور هم در این جلسه گفت: ۱۶۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی سازمان به امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده شد تا حرکت جدی برای توسعه در بخش عشایر انجام شود.
پاپی زاده با بیان اینکه در زمان وقوع حوادث طبیعی عشایر بیشتر در معرض خطر هستند، افزود: در بحث مدیریت بحران زمان بسیار مهم است و در زمان بحران امکان انتقال خود عشایر، مادران باردار و یا دامهای آنها وجود ندارد و باید قبل از حوادث به فکر تامین اسکان موقت عشایر باشیم.
وی همچنین به ستاد مدیریت بحران توصیه کرد که در این دو روز اقدامات لازم را در مناطق عشایری به ویژه مناطق سخت گذر را انجام دهید و منتظر نباشید در زمان وقوع حادثه به سراغ عشایر بروید زیرا در صورت بروز سیل کار امداد و نجات با مشکل روبه رو میشود.
وی همچنین به مانور واکسیناسیون دام عشایر اشاره کرد و افزود: با توجه به پیش بینی احتمال بارندگی و وقوع سیلاب ، مانور واکسیناسیون دام عشایر به هفتههای آینده موکول شد.
مدیرکل هواشناسی استان هم در این جلسه با بیان اینکه شروع بارشها از فردا بعد از ظهر پیش بینی می شود گفت: روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه را هشدار نارنجی دادیم و این سامانه بارشی تا اواسط هفته آینده در سطح استان فعال است.
کاکاوند با بیان اینکه درباره بارشهای تابستانی امکان پیش بینی مطلق وجود ندارد، افزود: بارشها به صورت رگباری و در بازه زمانی کوتاه مدت و شدید است و همراه این بارشها رگبار، رعد و برق و وقوع صاعقه را خواهیم داشت.
وی همچنین اضافه کرد: آب گرفتگی معابر، تاسیسات شهری و مزارع پرورش ماهی و محصولات شهری در خطر این سیل قرار دارد و باید اقدامات لازم را قبل از وقوع سیل انجام داد.