فرزند حمید نوری در پی صدور حکم حبس ابد برای حمید نوری در دادگاه سوئد تاکید کرد: دادگاه سوئد حقوقی نبود، بلکه سیاسی بود.
وی با اشاره به اینکه فشارها روز به روز بر حمید نوری بیشتر شده است، بیان کرد: دادگاه سوئد حکم حبس ابد و پرداخت غرامت برای پدرم صادر کرده است؛ اصطلاحا حبس ابد در سوئد ۲۱ سال تعریف شده است و پس از آن فرد محکوم از سوئد اخراج میشود؛ این خلاصهای از حکم اولیه است که امکان فرجام خواهی وجود دارد.
نوری ادامه داد: پدرم در آبان ۹۸ دستگیر شدند، اما سوئد اجازه حضور به وکلای ایرانی را در دادگاه نداد؛ همچنین اولین چیزی که نقض شد این بود که ارتباط بین پدر با ما به مدت ۸ ماه قطع شد.
به گفته وی، دادگاه سوئد هیچ پاسخگویی نداشت و اجازه تعیین وکیل را به بهانه کرونا نداد؛ اولین تماس ما با پدرم در سفارت سوئد در تهران انجام شد که آن هم بیش از ۱۵ دقیقه نشد.
در ادامه هیبت الله نژندی منش، مشاور حقوقی خانواده حمید نوری گفت: سوئد خود به تعیین وکلای حکومتی اقدام کرده و آنها هیچ همکاری با ما نداشتند.
وی افزود: پرونده حمید نوری با نقض آشکار حقوق بشر آغاز شد؛ سوئدیها اجازه ندادند ادله درباره آقای نوری در دادگاه مطرح شود و تنها مخالفان و منافقین اجازه داشتند این اقدام را انجام دهند؛ این موضوع نقض آشکار اصل دادرسی محسوب میشود.
نژندی منش در ادامه گفت: سوئدیها اجازه حضور در دادگاه را به ما ندادند و ما از طریق فضای مجازی از روند آن مطلع میشدیم.
وی در بخش دیگری درباره رای دادگاه سوئد، عنوان کرد: در این رای به همکاری منافقین با ارتش رژیم بعث و اقدام علیه ایران اشاره شده است؛ این چیزی است که وکلای منافقین نمیخواستند مطرح شود.
مشاور حقوقی خانواده حمید نوری با اشاره به اینکه موازین دادرسی منصفانه در دادگاه سوئد رعایت نشده است، اضافه کرد: دادستانی سوئد هیچگونه تحقیقاتی درباره اتهامات مطرح شده علیه حمید نوری نداشته است.
نژندی منش افزود: نکته بعدی نقض اصل حسن نیت در دادگاه سوئد است؛ دولت سوئد اگر حسن نیت داشت میتوانست با دستگاه دیپلماسی وارد مذاکره شود.
به گفته وی، دادگاه سوئد همچنین اصل برابری سلاح را نقض کرده است؛ سلاح در این موضوع به معنای ابزار حقوقی است؛ این در حالی است که سوئد در پروندهای مشابه مربوط به یک مقام رژیم صهیونیستی هیچ گونه اقدامی نکرد و حتی برای تحقیقات به اراضی اشغالی نرفت.
وی با اشاره به اینکه شاهدان در دادگاه سوئد از منافقین و دیگر گروههای معاند بودند، افزود: سوئد اکنون به محل امنی برای منافقین تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید:
عطیه نوری نیز گفت: پدرم چندین ماه در انفرادی است؛ ما چند بار به سوئد سفر کردیم، اما آنها هر بار بهانه آوردند و اجازه ملاقات را نمیدادند؛ اولین ملاقات من، مادر و برادرم با پدر پس از ۲۵ ماه دستگیری انجام شد؛ این ملاقات با حضور پلیس انجام شد و همه این فشارها برنامه ریزی شده بوده است.
وی همچنین به ضرب و شتم پدرش اشاره کرده و گفت: پلیس سوئد پس از هجوم به اتاق پدرم وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند به طوری که به سر وی آسیب رسیده است.
نوری ادامه داد: پدر من اکنون ۳۲ ماه است که در انفرادی است؛ ۷۰ روز پیش و در آخرین روز دادگاه، قاضی گفت که همه محدودیتها باید برداشته شوند، اما باز هم ما از ۷۰ روز قبل نتوانستیم با پدرم ملاقات داشته باشیم.
دختر حمید نوری در بخش دیگری با اشاره به اقدام سوئد در برگزاری دادگاه نمایشی در آلبانی، عنوان کرد: دادگاه سوئد به ما اعلام کرد که امکان ملاقات با حمید نوری نیست و ما اتاقی برای این کار نداریم.