مدیر عامل آب منطقهای مازندران: کشاورزان از کشت دیرهنگام و دوم برنج در مازندران خودداری کنند.
یخکشی افزود: وضعیت بارشها امسال در مازندران، رضایت بخش نبود بنابراین تصمیم بر آن شد آب سد شهید رجایی ساری از اول اردیبهشت تا ۳۱ تیرماه برای آبیاری اراضی شالیزاری شهرستانهای ساری، میاندورود و مناطق دیگر جاری باشد.
وی تصریح کرد: برای اینکه همه شالیکاران بتوانند از آب سد بهرهمند شوند مقرر شد آب بصورت نوبت بندی به دشتهای مناطق مختلف ارسال شود تا مشکلی برای آنها پیش نیاید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به اینکه آب سد شهید رجایی برای مصرف آب آشامیدنی مردم ساری استفاده میشود خاطر نشان کرد: به علت کمبود آب، تلاش میشود تا در حد مقدور به کشاورزانی که پس از برداشت گندم و کلزا و دیرهنگام اقدام به کشت شالی کردند و مشکل کم آبی دارند آب داده شود.
کم توجهی شالیکاران میاندورودی زیر سایه کم آبی
برخی از شالیکاران روستاهای میاندورود بدون توجه به بحران کمبود آب، بعد از برداشت گندم اقدام به نشای برنج کردند که هم اکنون برای آبیاری دچار مشکل شدند.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای مازندران گفت: مشکل کمآبی در شهرستانهای بهشهر، گلوگاه، نکا، ساری، میاندورود، آمل و محمودآباد جدیتر شد.
جواد طوسی با اشاره به روند بسیار کاهشی وضعیت ذخیره سازی آب در استان افزود: هم اکنون ۴۵ میلیون متر مکعب آب در سد شهید رجایی ساری ذخیره است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال منفی ۳۰ درصد است.
او با بیان اینکه نوبت آبیاری به شالیزارهای شهرستان میاندورود از یکم اردیبهشت آغاز شده است و تا ۳۱ تیرماه ادامه داردگفت: هم اکنون شالیکاران ۵۰ هکتار از شالیزارهای این شهرستان بدون توجه به بحران آب و کم آبی اقدام به کشت برنج بعد از برداشت گندم کرده اند و اکنون برای آبیاری این گیاه آب بر دچار مشکل شده اند
تولید برنج در هر هکتار ۸۰ تا ۱۰ هزار متر مکعب آب میخواهد.
زینب دیوارگر گزارش میدهد: